Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
Kaya: Polisler Önümüze Etten Bir Duvar Örerek Geçişimize İzin Vermedi
Kaya: Polisler Önümüze Etten Bir Duvar Örerek Geçişimize İzin Vermedi
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizin ardından dönüş yaptığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.
 
12 Mart 2017 Pazar - 14:44

Almanya'nın Köln-Bonn havaalanından kalkan özel uçakla İstanbul'a hareket eden Sayan ve beraberindeki heyet saat 12:00 sularında İstanbul'a vardı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile basın mensuplarının karşısına geçen Bakan Sayan dün gece yaşananları anlattı.
 
"HOLLANDA'YA SEÇMENLERİMİZLE BULUŞMAK İÇİN GİTTİM"
 
16 Nisan Referandumuna ilişkin çalışmalarda bulunmak üzere Hollanda'ya gittiklerini anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Diplomatik pasaporta sahip bir bakan olarak Hollanda'ya seçmenlerimizle buluşmak için gittim. Vatandaşlarımızla kendi topraklarımız sayılan konsolosluk binasında buluşmak üzere gittim, bunun için izin almamız gerekmiyor. Konsolosluk toprakları ülkenin kendi toprakları sayılır. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin topraklarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı seçmenlerimizle buluşmak ve 16 Nisan referandumunun, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin neler getirdiğini anlatmak için gittim. Hollanda'nın içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz elbette yok" dedi.
 
“POLİSLER ÖNÜMÜZDE ETTEN BİR DUVAR ÖREREK GEÇİŞİMİZE İZİN VERMEDİ"
 
Bakan Sayan Kaya, dün gece yaşananları şöyle anlattı: “Vatandaşlarımızla buluşmak üzere konsolosluğumuza gittik, 30 metre kala bizi araçlar durdurdu. Polis konsolosluk binamıza giriş yapmamıza izin vermedi. Konsolosumuzun da konsolosluk binamızdan çıkarak yanımıza gelmesine izin verilmedi. Saatlerce o şekilde, polisler önümüzde etten bir duvar örerek bizim oradan konsolosluğumuza geçmemize ya da geriye çıkmamıza izin verilmedi. Ancak Almanya'ya onlar eşliğinde gidersek çıkmamıza izin verildi. Gayri insani, gayri ahlaki bir muameleyle karşı karşıya kaldık. Demokrasiden, özgürlüklerden, ifade özgürlüğünden bahseden Hollanda'da gerçekten acı bir gece yaşadık. Maslahatgüzarımız gözaltına alındı. Danışmanım, 5 kişilik ekibim gözaltına alındı. Hollandalı polisler eşliğinde Almanya sınırındaki polis merkezine götürüldük. Orada polis merkezinde 1,5 saat bekletildik" dedi.
 
“ÇOK KABA VE SERT BİR MUAMELEYE MARUZ KALDIK"
 

Bakan Sayan Kaya konuşmasına şöyle devam etti: “Çok kaba ve sert bir muameleye maruz kaldık. Her zaman kadın haklarından bahseden ve Türkiye'de kadınlara nasıl davranmamız gerektiğini bize öğretmeye kalkışan Avrupa'nın bir kadın bakana bu şekilde müdahalesi de çok çirkin. Sınırda 1,5 saat bekletildikten sonra Almanya başkonsolosluğunun aracına geçerek Almanya'ya geçtik, uçağa binerek buraya geldik. Bu tavrın gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anti demokratik bir uygulama. Oraya vatandaşlarımızla buluşmaya, başkanlık sistemi neler getirecek onu anlatmaya gidiyoruz. İfade özgürlüğü, toplanma hakkı ayaklar altına alındı. Hollanda'da dün gece özgürlükler askıdaydı. Bizimle buluşmak üzere gelen insanlara gayri insani müdahalede bulunuldu. Üzerilerine atlarla, köpeklerle saldırıldı. Basın mensuplarına da kötü muamelede bulunuldu. Hollanda dün gece bir günde OHAL ilan edildi. 15 Temmuz'da hain bir darbe teşebbüsü yaşadık. 15 Temmuz sonrası olağanüstü hal ilan ettik. Kanunlara uygun bir şekilde ilan edilen olağanüstü hali batı sürekli sorguladı, hala da sorgulamaya devam ediyor. Darbe teşebbüsü sonrası ilan edilmiş OHAL'i sorgulayan batı, bir gecede bir kadın bakanın vatandaşlarıyla, kendi toprakları sayılan konsolosluk binasında buluşması üzerine olağanüstü hal ilan etti. Vatandaşlarımıza şiddetle muamelede bulundular. Bütün bu yaşananları kınıyoruz. Batının da duyarlı, hassas, vicdanlı siyasetçilerinin bu yaşananları gördüklerini ve içtenlikle kınadıklarını sesli olarak da dile getirmelerini, hem diplomatik hem insani teamüle uymayan bu davranışın dünya genelinde kınanması gerektiğini düşünüyoruz. En temel insani ihtiyaçlarımızın karşılanmasına izin verilmedi. Bir kez daha Hollanda'nın yaptığı ne insan haklarına, ne demokrasiye ne özgürlüklere uymuyor. Her türlü özgürlüğümüz dün askıya alındı. Bir ülkenin bakanını olmayacak şekilde sınırdışı ettiler. Bir kez daha kınıyorum."
 
“HOLLANDA BÖYLE BİR UYGULAMA İLE BÜYÜK BİR YANLIŞIN İÇİNE GİRMİŞTİR"
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise “Dün akşam yaşanan olayların Türkiye özelinde değil dünya özelinde değerlendirmek lazım. Hollanda için, Avrupa demokrasisi için insan hakları ve özgürlükler noktasında bir utanç gecesi yaşandı. Demokrasinin beşiği denilen bir kıta uluslararası teamüllere, uluslararası hukuka aykırı ne varsa ayaklar altına alıp çiğneyerek tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirdi. Tüm bu gerçeği faşizan, Nazi mantığı bir noktada değerlendirmek yeterli olabilir mi bilmiyorum ama bunu kamuoyunun taktirine bırakmak çok daha doğru olacaktır. Yıllardır Türkiye'ye bu manada ders verdiğini ifade eden Hollanda böyle bir uygulama ile büyük bir yanlışın içine girmiştir. Çarşamba günü gerçekleşecek seçimlerin malzemesi olarak yorumlamak gerekçi değildir. Oradaki meslektaşlarımız kendi hükümetlerini eleştirdiler. Daha sıkıntı verici olan nedir. Bu meslektaşlarımızın birçoğunun bunu kamuoyu önünde açıklamaktan endişe ve kaygı duymalarıdır" ifadelerini kullandı. Bakan Sayan Kaya'ya geçmiş olsun dileklerini ileten Albayrak, “Türkiye olarak 16 Nisan'da referandum gerçekleştirecek bir ülke olarak yaklaşık 5 milyon vatandaşını demokrasinin en temel kuralı olarak yerinde bilgilendirme olarak anlatıp en basit temel haklarını kullanabilmek için yapmak istedikleri ziyareti iptal etmek, insanlara anti-demokratik uygulamalarla müdahale etmek çok ama çok ağır bir süreçtir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Vatandaşlarımızın Avrupa ilişkileri üzerinde değil ama Hollanda'nın yaptığı bu hukuksuz uygulamaya karşı resmi çok net gördüklerini düşünüyorum. Bu manada 16 Nisan seçimlerinin hem Türkiye'deki hem Avrupa'daki yurttaşlarımız açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini düşünüyorum" dedi.
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Akaryakıt Fiyatlarında Süpriz İndirim
 
KKTC Vatanserler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nden Hollanda'ya kınama
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
ÖSYM’den YGS Açıklaması
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan açıklamada, ...
Erdoğan'dan Hollanda'ya Sert Tepki
İstanbul Bağcılar'da toplu açılış töreninde vatandaşlarla bir araya gelen ...
Hollanda'nın Ankara Maslahatgüzarı Dışişlerine Çağrıldı
Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş ...
Hollanda'dan Tepki Çeken İptal
Hollanda, Rotterdam'a gitmek isteyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etti.
 
 
Erdoğan Kremlin Sarayı'nda
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi başladı.
İstanbul'da Helilopter Faciası
İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü. Alınan bilgiye göre, Büyükçekmece'de ...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Ege'de fırtına beklendiğini bildirdi.1
ÖSYM'den Açıklama
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 12 Mart Pazar günü yapılacak ...
 
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un Ege ...
Balıkesir'de Deprem
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Ehliyet Sınavında Yeni Düzenlemeler
Manuel vitesli araçlarda girilen direksiyon uygulama sınavlarının ilk ...
Mehmet Kesim Anılarındaki Efsane SABAH Ekibini Yazdı
Gazeteci yazar Mehmet Kesim yıllar önce görev yaptığı SABAH gazetesindeki ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya