Rum gazeteleri ayrıca, müzakerelere ara verilmesine karar verilmesi halinde 2011 Mart'ında liderlerin Avrupa'da ya da New York'ta yeniden bir araya geleceğini iddia etti.
Fileleftheros gazetesi, "Yeninde As Olacak... BM Genel Sekreteri: Ortama Göre Senaryoları Harekete Geçirecek" başlıklı manşet haberinde Genel Sekreter'in bugünkü görüşmede ilk önce Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas'ın, Kıbrıs sorununda ne olacağı konusuna kendi damgalarını vurmalarına müsaade edeceğini ancak buna paralel olarak kendi reçetelerini vermeye de hazır olacağını yazdı.
BM Genel Sekreteri'nin yakın çalışma arkadaşlarının BM merkezinde bugün gerçekleşecek zirve için pek çok senaryo hazırladıklarını ve bunları, oluşacak ortama göre harekete geçireceklerini belirten gazete "öğrendiğimize göre BM'nin niyeti, bu görüşmeden sonuç çıkmasıdır ancak hiçbir şekilde karışıklığa neden olacak veya prosedürü zorlaştıracak hareketler olmayacak." diye yazdı.
Gazete, "BM: Sonuç, Sürprizler Olmadan... New York'taki Ban-Eroğlu-Hristofyas Görüşmesi İçin Her Şey Hazır... BM Merkezinde Yoğun Perde Gerisi" başlığıyla iç sayfasından devam ettirdiği haberinde özetle,"Genel Sekreter'in Başkan Hristofyas ve işgal lideri Eroğlu ile bugün New York'ta yapacağı ortak görüşmede etkileyici gelişmeler değil somut sonuçlar bekleniyor. Diplomatik bir kaynak gazetemize; 'gündem açık. Taraflardan her biri mülkiyetle ve diğer konularla ilgili yeni önerilerde bulunabilir. BM yetkilileri köprü kurucu fikirler hazırladı' dedi, değerlendirmesinde bulundu.
Gazete Rum Yönetimi Sözcü Yardımcısı Hristos Hristofidis'in, bugünkü zirve sonrasında ortak açıklama yapılıp yapılmayacağı sorusuna karşılık, senaryolara katkı koymak istemediğini söylediğini ancak şunları eklediğini yazdı, "Bizim taraf bu görüşmeye çok iyi hazırlanmış olarak gidiyor. Ne isteyeceğini biliyor ve büyük bir geçit açma ve bu sayede bizim tarafın stratejik hedefi olan Kıbrıs sorununun çözümü hedefine ulaşmaya çalışacak. Ancak ihlal edilemez ilkelere saygılı bir çözüm olması gerek."
Gazete bugünkü üçlü zirve arifesinde Ankara'nın, Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış aracılığıyla; Dayton tipi bir prosedür önerdiğini ve buna paralel olarak Ankara'nın çözüme de gerginliğe de hazır olduğunu söyleyerek, Rum yönetimini "tehdit ettiğini" savundu. Bağış'ın Kıbrıs sorununun çözülebilmesi için Papa'nın seçilmesi sırasında uygulanan metodun uygulanması gerektiğini söylediğine işaret edilen haberde Papa seçimi metodu "Yani bir odaya kapanılsın ve Kıbrıs sorunu çözülene kadar dışarı çıkılmasın" şeklinde izah edildi.
Politis gazetesi ise manşet haberine "Müzakereler İçin Çanlar Çalıyor... Genel Sekreter'in Ajandasında Gayrı Resmi Takvim ve Yeni Randevu... BM Prosedürde Daha Aktif Rol Talep Edecek" başlığını attı. Gazete Ban Ki Moon'un Kıbrıs müzakere prosedürüne daha süratli ve daha etkin hız getirmekte kararlı göründüğünü, BM'nin koyduğu yeni zaman sınırının yıl sonu olduğunu ve Genel Sekreter'le liderlerin yıl sonu için yeniden randevulaşmalarının muhtemel olduğunu yazdı, özetle şöyle devam etti,"BM'den kaynaklara göre Ban; iki tarafa; ya kendi başlarına süratle görüş birliklerine ulaşmalarını veya Aleksander Downer'ın kendisi adına (Ban) 'düşünce malzemesi' olacak önerilerle daha aktif müdahil olmasını kabul etmelerini söylemekte kararlı görünüyor. BM merkezinde; prosedürün hızlanacağı ve tarafların 'yapışıp kaldıkları, çözüm meselesine yardımcı olmayan verimsiz ilke tezlerinden kurtulmalarına bu şekilde yardımcı olunacağına inanılıyor.