Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Bakan Soylu :Kökünü Kurutma Operasyonlarında 241 Kişi Gözaltına Alındı
Bakan Soylu :Kökünü Kurutma Operasyonlarında 241 Kişi Gözaltına Alındı
 
Vali Ersin Yazıcı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gerçekleştirilen basın toplantısında “Kökünü Kurutma Operasyonu”na dair bilgiler paylaştı.
 
1 Şubat 2023 Çarşamba - 23:24

Bakan Soylu, operasyona ilişkin Antalya Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetim Sistemleri binasında düzenlediği basın toplantısında, bu sabah itibarıyla Antalya'da 37'nci, Erzincan'da 38'inci, Isparta'da 39'uncu, Ordu'da 40'ıncı Kökünü Kurutma Operasyonu yaptıklarını söyledi.
Vali Ersin Yazıcı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetim Sistemleri binasında düzenlediği basın toplantısında  “Kökünü Kurutma Operasyonu”na dair bilgiler paylaştı. Basın toplantısına Vali Ersin Yazıcı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu ve İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik katıldı.
Antalya'da 187 Şüpheliden 181'i Gözaltına Alındı
Antalya'da 5 aydır izlenen şüphelilere yönelik 1.321 polis ve jandarma, 24 narkotik dedektör köpek ve hava araçları ile sabah erken saatlerde operasyon başladığını ifade eden İçişleri Bakanı Soylu; "Antalya'da 187 şüpheliden 181'i gözaltına alındı. Uyuşturucu satıcısı, imalat ve iştirak edenler 5 aydır projeli olarak takip ediliyordu." dedi.
Tutuklu Sayısı Sahaya Yaptığımız Baskı Çerçevesinde Artmış Bulunmaktadır
Uyuşturucu ile mücadele için sürekli sahada olduklarına dikkati çeken İçişleri Bakanı Soylu şunları söyledi: "Yakalamalarımız oluyor. Bu yakalamalar kısa süreli takiplerde olduğu gibi uzun süreli, projeli takiplerle gerçekleşmektedir. Projeli takiplerin farkı şudur. Bir çeteyi, uyuşturucu satış ağını çökertmek, imalat ve ticaretine en sert darbeyi vurmak için uzun zamanlı izleme ve takipler çerçevesinde gerçekleşmektedir. Bunu yapmamızın temel sebebi, mahkemelerimize delilleri en sağlam bir şekilde iletebilmek ve içeriye koyduktan sonra bir daha çıkmamasını temin edebilmektir. Bugün cezaevlerinde uyuşturucudan hükümlü sayısı 122 bindir. 6 yıl önce bu sayı 36 bindi. Burada sadece operasyonların sayısını 3 kat artırmadık. Aynı zamanda operasyonların sonucunda ulaştığımız tutuklu sayısı da çok ciddi bir şeklide sahaya yaptığımız baskı çerçevesinde artmış bulunmaktadır."
260 Şüpheliden 241'i Gözaltına Alındı
İçişleri Bakanı Soylu, operasyonlar kapsamında Antalya'nın yanı sıra Ordu'da 32 şüpheliden 25'inin, Isparta'da 20 şüpheliden 18'inin, Erzincan'da ise 21 şüpheliden 17'sinin bu sabah itibarıyla gözaltına alındığı bilgisini vererek; "4 ilde gerçekleşen 37, 38, 39 ve 40'ıncı Kökünü Kurutma operasyonlarında 260 şüpheliden 241'i gözaltına alındı." diye konuştu.
Çocuklarımızı Uyuşturucudan Kurtarmak Devletimizin Asli Sorumluluğudur
İçişleri Bakanı Soylu, polis ve jandarma teşkilatı, sınırdaki Mehmetçikler, başsavcılıklar ve bütün birimlerin, hükümetin ortaya koyduğu irade ile uyuşturucunun kökünü kurutmak için amansız, büyük bir mücadele verdiğine dikkati çekerek; "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları, çizdiği vizyon apaçık ortadadır. Biz büyük milletiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucudan kurtarmak devletimizin asli sorumluluğudur. Biz bu sorumluluğu yerine getirmek için dünyaya uyuşturucu ile nasıl mücadele edilebileceğini, kökünün nasıl kurutabileceğini göstermek için bu mücadeleye baş koyduk. Allah bizi milletimize mahcup etmesin." diye konuştu.
Çocuklarımızın Bu İlletle Bulaşmaması Noktasında Omuz Omuza Yürüyoruz
Basın toplantısının ardından Vali Ersin Yazıcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve protokol üyeleri “Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Değerlendirme Toplantısı”na katıldı. Antalya’nın uyuşturucuyla etkin bir şekilde mücadele ettiğini belirterek sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı; “Antalya olarak biz de Bakanımızın riyasetinde ve bakanlığımızın talimatları doğrultusunda uyuşturucuyla mücadele etmeye gayret ediyoruz. Antalya’da her yıl hem yakaladığımız miktar hem de tutuklanan sayısı artıyor. Bu Kolluk Kuvvetleri arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları sayesinde oluyor. Hem Emniyet hem Jandarma ekiplerimiz el ele, kol kola vererek uyuşturucuyla mücadeleye devam ediyorlar. Ülkemizin gençlerinin ve çocuklarının bu illetle bulaşmaması noktasında omuz omuza yürüyoruz. Bakanım, biz güvenlik kuvvetleri dışında şehrimizde çocuklarımızın ve gençlerimizin bu illetle buluşmaması adına Gençlik ve Spor, Milli Eğitim ve Müftülükle özel olarak bu konuyu takip ediyoruz. Çocuklarımızı bu illetle tanıştırmamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güvenlik kuvvetlerimizde her manada bu saydığım birimlere destek sunuyor. Ben ilimize geldiğiniz ve bu toplantıyı ilimizde tertip ettiğiniz için size ve tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.” dedi.
2022 Yılında %44 Düşüşle 146 Bin Sayısına Gerilemiş Durumda
“Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Değerlendirme Toplantısı”nda konuşan İçişleri Bakanı Soylu; "2018 yılında Türkiye'de uyuşturucu ile ilgili ihbarların sayısı 262 bindi. Bu, 2022 yılında yüzde 44 düşüşle 146 bin sayısına gerilemiş durumda. Demek ki sokaklarda bu mücadele güçlü bir şekilde yapılıyor ki ihbar sayısı gün geçtikçe azalır bir noktaya geldi." diye konuştu.
Türkiye'nin yıllardır büyük mücadeleler verdiğini ve bu mücadelelerin çoğunun ana kaynağının da yurt içi olmadığını belirten İçişleri Bakanı Soylu, yıllardır terörle mücadele eden Türkiye'nin tecrübeler, acılar, sıkıntılar biriktirdiğini kaydetti. Terörün bitmesi konusunda vatandaşın desteğinin nasıl alınabileceği iradesini ortaya koyduklarını vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu; "Terörle mücadelede hem sınırların içerisinde hem de dışında TSK'dan MİT'e, emniyetten, jandarmaya kadar, savunma sanayi aktörlerinden, ülkenin geri kalmış bölgelerin kalkınmasına kadar topyekûn mücadele verdik. Sonucunu aldığımız bu mücadelenin aynısını mali suçlar noktasında da gerçekleştirdik." dedi.
Tarihin En Büyük Suç Gelirleri Operasyonlarını Yapmaya Devam Ediyoruz
Devletin bütün kurumları ile oluşturulan sinerji ile Türkiye'nin en büyük kara para, uyuşturucu ve suç gelirleri operasyonlarını gerçekleştirdiklerini anlatan İçişleri Bakanı Soylu; "Bu operasyonları son 5 yılda bütün kurumların bir araya gelmesi, devlet aklı ve tecrübelerini ortaya koyarak gerçekleştirip sonuç alıyoruz. Tarihin en büyük suç gelirleri operasyonlarını yapmaya devam ediyoruz. Devletimizin vergi kayıp ve kaçakları azalıyor, vergi gelirleri artıyor." şeklinde konuştu.
Tabii Ki Anlık Yakalamalar Olabilir
Uyuşturucu ile mücadelede bir taraftan arz ile mücadele edilirken, tedavi ve rehabilitasyon ile mücadele ettiklerini, önleme faaliyetleri gerçekleştirdiklerini dile getiren İçişleri Bakanı Soylu; "Bugün 36 binden 122 bine uyuşturucudan dolayı tutuklamalar çıkmışsa burada bütün kurumların birliktelik anlayışı söz konusudur. Yapılması gereken 5-6 ay izleyeceksin, delilleri kuvvetlendireceksin. Tabii ki anlık yakalamalar olabilir." ifadelerini kullandı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
ELSEN : Aksa'nın patronlarının halkımıza bu işkenceyi çektirmeye hakkı yoktur.”
 
Hem Tiyatro Seyrettiler Hem de Polis Abilerinden Bilgi Aldılar
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Antalya'da Bir Başarılı Uyuşturucu Operasyonu Daha
​Antalya Valiliği İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyuşturucu ...
Karaalioğlu Parkı içerisindeki izinsiz yapılara müdahale
Özel bir işletmeye kiraya verilen alandaki izinsiz yapılarla ilgili çalışma ...
Antalya İl Genelinde ​Uyuşturucuyla Mücadele Aralıksız Sürüyor
Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapma suçundan aranan 35 şüpheli şahıs ...
Jandarma Ekipleri Uyuşturucu Madde Satıcılarına Göz Açtırmıyor
Antalya Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu madde imal ve ticaretine ...
 
 
Antalyanın 3 İlçesinde Zehir Tacirlerine Başarılı Operasyon
Antalya Polisi yaptıkları çalışmalar sonucu gerçekleştirdikleri operasyonda ...
Antalya Trafiğine Sıkı Denetim
Antalya’da helikopter-drone destekli emniyet kemeri, radar, alkol, yük ...
Yasa Dışı Bahiscilere Operasyonu Bakan Soylu Antalya'dan duyurdu
Antalya'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Yasasışı ...
Bakan Soylu Siber Suçlar Çalıştayı'nda konuştu:Artık dijital teröristlere de dijital sarı torbalar giydiriyoruz"
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar ile Mücadele Daire ...
 
 
Jandarma Turizm Bölgelerinde Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor
Antalya Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu madde imal ve ticaretinin ...
Ali Bahara Kötü Haber AV. Rıdvan Yıldız'dan :Yasa Açık ve Net ATSO Seçiminde YSK'ya İtiraz Edilemez
ATSO Seçimlerinde İl Seçim Kurulunun Davut Çetin lehine çıkan karar sonrası ...
Antalya'da Emniyet kemeri, radar, alkol, ışık ve hatalı sollamaya sıkı denetim
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, ...
Antalya Emniyetinde Beklenen Görev Yeri Değişiklikleri Yapıldı
Yeni İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik tarafından bazı ilçe ve şube müdürlerinin ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya