Protestoların ardından hükümet yolsuzluk ve suça karışanların cezasız kalmaması için bir dizi önlem vaat etti. Adalet Bakanı Eduardo Cardozo, hükümetin eylemleri "demokrasinin ifadesi" olarak gördüğünü belirtti.
Muhalefet Petrobras'taki rüşvet skandalının Rousseff şirketin başkanıyken yaşandığını kaydediyor. Ancak Başsavcının soruşturmasında aklanan Rousseff ise iddiaları reddediyor.
Rüşvet skandalında suçlanan siyasilerin çoğunluğu koalisyon hükümetinin üyeleri. Protestoların ardından hükümet yolsuzluk ve suça karışanların cezasız kalmaması için bir dizi önlem vaat etti. Adalet Bakanı Eduardo Cardozo, hükümetin eylemleri "demokrasinin ifadesi" olarak gördüğünü belirtti.
Eylemlerin merkezi başkent Brasilia. Muhalefetin en güçlü olduğu yerlerden Sao Paulo kentindeki eyleme ise 500 binden fazla kişi katıldı. Eylemcilerin büyük çoğunluğu, Dilma Rousseff'in azledilmesi talebinde bulunuyor. Ancak Rousseff taraftarları, ikinci kez dört yıllığına seçilmesinden sadece beş ay sonra azledilmesi çağrısında bulunmanın 'darbe girişimi' anlamına geldiğini savundu.
Brezilya'da yüksek mahkeme ay başında 54 kişinin soruşturulmasına onay vermişti. Aralarında üst düzey siyasetçilerin de bulunduğu şüphelilerin kârlı Petrobras ihalelerinin verilmesi karşılığında özel şirketlerden rüşvet aldığı iddia ediliyor. Şüphelilerin hepsi iddiaları reddediyor.