Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   26/31 °C
 
 
    Antalya'da Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden 2 şahsa gözaltı  
 
    Bakan Tunç: Provokatif girişimler ve asılsız iddialarla ilgili soruşturmalar sürüyor  
 
    UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez  
 
    Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde Melek Mosso rüzgarı  
Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Bütçe Tartışması
Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Bütçe Tartışması
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ihalelere fesat karıştırılıyor iddiası üzerine, "Benim fesat karıştırdığım hiçbir ihale yoktur, olamaz da. Çünkü sağ olsun bu konuları takip eden savcılığımız nerdeyse evimizin içine kadar dinliyorlar" dedi.
 
28 Kasım 2011 Pazartesi - 22:23

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Kasım ayı Meclis toplantısı Belediye Kültür salonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında yapıldı. Ulaşım esnafının da katıldığı Meclis Toplantısında 2012 yılı performans programına ait plan ve bütçe komisyonu raporu tanıtıldı.
Toplantıda konuşmak için söz alan AK partili meclis üyesi Mürteza Tamyürek, 26 Kasım Kadına yönelik şiddete karı uluslar arası dayanışma ve mücadele günü ile ilgili konuşarak "Dünyadaki bütün kadınlara olan şiddeti kınıyoruz ve böyle bir şiddetin olmaması için temenni ve dileklerimizi sunuyoruz" dedi.
Bütçelerin Belediyelerin bir yıl içerisinde yapacak oldukları faaliyetler ve yatırımları ile ilgili bir bütçe hazırlayıp, o bütçe doğrultusunda da yatırımlar için faaliyete geçtiğine değinen Tamyürek 2011 yılının bütçesinde bütçenin yaklaşık yüzde 60 kadarının gerçekleştiğini söyledi. 2012 yılında bütçenin 6 yüz milyon civarında belirlendiğini de değerlendiren Tamyürek, "2012 yılında da tahminen yüzde 55-60 arası ancak gerçekleşe bilecek. Büyükşehir Belediyesinde yatırımlar için ayrılan pay yüzde 18 civarında gösteriliyor. Bu tabi ki çok düşük bir rakam, biz buraya gelmeden önce 3 büyük şehrin İstanbul, Ankara ve İzmir'in bütçelerini de araştırdık, bu şehirlerin bütçelerinin yüzde 60'ı yatırıma ayrılmış, fakat bizim Antalya Büyükşehir Belediyesinde yatırımlar için ayrılan miktar çok düşük" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni vizyon projeleri yapmadığı konusunda da eleştiren Tamyürek, "Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çok büyük projeleri var demiştiniz. Geçen yılki gayrimenkul satışlar olsun, kullanılan kredilerden olsun, Büyükşehir Belediyesinin 5 yıl içerisinde ödeyecek olduğu borcu hemen-hemen karşılandı. Büyükşehir Belediyesinin gelirleri iyi bir durumda. Fakat şu ana kadar Antalya'da büyükşehirin iyi bir vizyon projesini göremedik. Turistik bir şehirde gerçekten Büyükşehir Belediyesinin iyi bir vizyon projesi yapması gerekiyordu" dedi.
Eskiye dönük çok takıntıların olduğunu, eskiden yapılmış projelerin çoğunun iptal olunduğunu söyleyen Tamyürek, onların sonradan mahkeme kararı ile tekrar geriye geldiğini ve bir zaman kaybı yaşandığını söyledi. Ulaşım sorunlarında da değinen Tamyürek, "Otobüsler, minibüsler, taşıma esnafı, taşıyanlar, taşınanlar hiç kimse halinden memnun değil. Bir havuz sistemi kuruldu havuz çatladı su kaçırmaya başladı, ondan vazgeçildi, otobüslerle minibüsler birleştirilecek denildi, bir netice alınmadı, öyle bir karmaşık hale geldi ki on tane uzman gelse bu işin içerisinden çıkmak durumunda değil" dedi. Devletin Büyükşehir Belediyesinin projelerini engellediği iddiasına da değinen Tamyürek, "Bizim projelerimiz engelliyor deye beyanat veriyorsunuz, Allah aşkına siz Antalya'ya hangi projeyi getirdiniz de hükümet sizin önünüze set çekti" dedi. Yapılan projeleri de değerlendiklerini ifade eden Tamyürek, "Burada hakkınıza da yemeyelim, bazı şeyleri de yaptınız. Işıklarda, Kepezde bir caddenin güzelleştirilmesi gibi göze gelen, elle avuçla tutulan bir iki cadde var yapılan. Sürekli 2 buçuk iş yapmıştınız diyordunuz ya, siz hiç 0,5 i bile yapmadınız" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Antalya Ankara'dan zengin ifadesini eleştiren Tamyürek, "Sonra ben turizm yönünden zengin olduğunu söylemiştim dediniz, bedava elektrik dediniz, enerji yönünden güneşi bol, biz oradan üreteceğiz dediniz. Bununla ilgili bir atılım yaptınız, ama o yapılan bina da kendini zor aydınlatıyor" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanının devlet büyüklerine hakaretli konuşmalarını da eleştiren Tamyürek "Büyükşehir Belediye Başkanının kendi bulunduğu şehirde hükmetmesi lazım, kendinden büyük devlet büyüklerine hakaretli konuşmalar aşağılayıcı konuşmalar yapmaması lazım" dedi.
Mürteza Tamyürek'in eleştirileri sırasında şoför esnaflarının alkışlaması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı şoförleri uyararak meclis salonundan dışarıya çıkaracağını bildirdi.
AK Partili Meclis Yaşar Tabur ise, Antalya'da yapılan Oktoberfest Festivalinin düzenlenmesi için ayrılan bütçeye değindi. Basında önceden belediyenin bu festivale hiçbir maddi destek vermediğini hatırlatan Tabur, "Oktoberfest Festivalinin düzenlemesi için 50 bin lira bir ödenek ayrılmış. Basın huzurunda Oktoberfest ile ilgili hiçbir maddi desteklerin olmadığını, tamamen firmaların bütçeleri ile karşılandığını beyan etmiştiniz, ama burada 50 bin lira kaynak gösterilmiştir" dedi. 2012 yılında Antalya'da 24 tane festival düzenleneceğine de değinen Tabur "Her aya 2 tane festival düşüyor. 18 milyon 622 bin lira festival harcamaları var" dedi. Taşıt kiralamaları masraflarına da değinen Tabur "Bir yılda yaklaşık 6 milyon lira sadece taşıt kiralaması için ödenecek. Kaç adet taşıt kiralanacak, bu rakamla tanesi 50 bin liradan 120 adet taşıt alına biliyor, 6 milyonluk taşıt kiralama gerçekten ciddi bir rakam" şeklinde konuştu.
MHP'li Meclis üyeleri ise, Ulaşım Daire Başkanlığının 50 adet otobüs alınması için ayrılan 20 milyonluk bütçeye ret oyu, diğer araçların alınması için ayrılan bütçeye olumlu oy verdi.
Meclis toplantısında yapılan eleştirileri cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eleştirilerin bazılarının haklı olduğunu söyledi. Ama çok ağır borçla bir belediye aldığını de ifade eden Akaydın "Bunu hiç bir zaman bir takıntı ve saplantı konusu yapmadım, tahmini olarak belediye başkanlık sürecinin her ayında en az yatırım bedeli 1 milyon lira olan bir proje ürettim. 35 civarında ya başlamış ya bitmiş ya da ihalesi yapnaşıyanlar, taşınanlar hiç kimse halinden memnun dılmış proje vardır" dedi.
Beş yıllık ödenmesi gereken toplam borcun yarısından fazlasını iki buçuk yıl içerisinde ödediklerini ifade eden Akaydın "Şu anda mutlu bir şekilde söylüyorum ki, bütün dünya kredi kuruluşları önünde de Büyükşehir Belediyesinin saygınlığı oluştu. Aldığım borcu sıfırlamak gibi bir niyetim yok, artırmak gibi de bir niyetim yok, şu andan borçsuz belediye değiliz tabii ki, geçen sene 40 milyon aldık, ondan önceki sene 20 milyon lira aldık. 2012 yılında da yine belediyenin borçlana bilme yeteneği neyi gerektiriyorsa bütçesi olarak para vereceğiz" dedi.
Altı yüz milyon liralık bir bütçeye sahip olduklarını söyleyen Akaydın, "6 yüz milyonluk bir bütçeyle Antalya Büyükşehir Belediyesi dönmez. Ayıplı bir bütçe bu, ama ben ne yapayım, bütçeler nasıl oluşuyor belli, bunun yarısını Maliye Bakanlığımızdan aldığımız vergiler karşılıyor, kalan yarısı da yaptığımız hizmetler karşılığında aldığımız paradan oluşuyor. Bu halktan bundan fazlasını talep etmeye kalksam önce beni siz eleştirirsiniz" dedi. Çok kısıtlı bir bütçeyle çalıştıklarını ifade eden Akaydın "On milyon nüfusu ağırlayan bir kent düşünün, turizmde ve turizm gelirlerinden bir kuruş karı yok. Ama turizm her türlü gideri o belediyeden talep ediyor. Bu haksızlık. Bu gün çok övündüğümüz Antalya hava limanından senede Ulaştırma Bakanlığı 135 milyon lira gelir elde ediyor, belediye bir kuruş gelir elde etmiyor. Sonra da deniliyor ki kaliteli hizmet vereceksiniz, bu vicdansızlık" dedi.
Reklamını yapmamış ama çok büyük katkısı olan belediye başkanı olduğunu savunan Akaydın "Bu kadar borca rağmen asfaltlama yapmışız, 2010 yılında Antalya'nın rekorunu kırmışız, benden önceki belediye başkanı 80 bin ton yaptı, ben yüz bin ton yaptım, Büyükşehir Belediye Başkanının daha ne yapması gerekiyor. 2009 yılında bu halka ne vaat ettimse ya başladım, ya başlamak üzereyim, ya da bitirdim" dedi.
AK partili meclis üyelerinin ihaleye fesat karıştırma ile ilgili suçlamalarına cevap olarak "Ben fesat karıştırdığım hiçbir ihale yoktur, olamaz da, çünkü sağ olsun bu konuları takip eden savcılığımız, hükümetimizin dinleme politikaları sayesinde nerdeyse evimizin içine kadar dinliyorlar. Dolayısıyla Allah korusun ufacık bir şey karıştırsam zaten Manavgat, Korkuteli, Kadıköy, Maltepe, Avcılar ve en son İzmir Belediye başkanının başına gelecekler benim de başıma gelecektir" dedi.
Belediye Başkanının bulunduğu şehre hükmetmesi gerektiği eleştirisine de yanıt veren Akaydın "Valla ediyorum, büyüklere hakaret etmeyin diyorsunuz, bunu başbakana söyleyin ben ondan 2 yaş büyüyüm, sayın başbakan seçim kampanyası sırasında bir Kılıçtaroğlu'na hakaret etti, bir de bana. Geldi Antalya'ya bana hakaret etmekten başka hiçbir şey istimal etmedi. Bir başbakan bana ne kadar saygı duyarsa bende o başbakana o kadar saygı duyarım" dedi. AK partilileri de çok sevdiğini söyleyen Akaydın, "Bunu hep söylüyorum, ama arkadaşlar, önce baş bakanınıza üslubunu düzeltmesi konusunda baskı yapın. Öyle Kasım Paşa üslubunda konuşursa benim gibi düzgün, okuması yazması olan adamlara sataşmaya kalkarsa cevabını en ağır şekilde görür" dedi. Antalya'nın Ankara'dan zengin olduğu konusuna da değinen Akaydın "Tekrar söylüyorum Antalya Ankara'dan daha zengin, dağları, ovaları, kuşları, suyu, turizmi, insan kalitesi ile. Eğer Antalya Ankara'dan ve İzmir'den de zengin olmasaydı Expo 2016'yı alabilir miydi?" dedi.
Toplantı sonunda 2012 performans programında Ulaşım Dairesi Başkanlığının 3.11 faaliyet no-lu otobüs projesinin yenilenmesi projesinde belirtilen 50 adet otobüs alınması için bütçeden ayrılan 20 milyon lira oy birliği ile geri çekildi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Bursaspor’a Karabük Şoku
 
Mısır’da Seçimlere Katılım Yüksek
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
2012 Turizm Fuarlarında Arkeoloji Turizmi Öne Çıkarılacak
Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, yurt dışı turizm ...
Sadık Badak: Tohumculukta Dışa Bağımlılık Kırıldı
AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Sadık ...
Side Koruma Revizyon İmar Planı ile Tarihi Doku Koruma Altına Alındı
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve şehir planlamacısı ...
Alanya’da Yaşayan Ruslar Sandık Başına Gitti
Rusya Federasyonu'nda gelecek hafta Pazar günü yapılacak parlamento seçimleri ...
 
 
Bir Anlık Dalgınlık Canına Mal Oldu
Antalya'nın Alanya İlçesinde, şarampole kaçırdığı otomobilini kurtarmak ...
1. Uluslararası Gastrointestinal Kanserler Konferansı Devam Ediyor
Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ...
Antalya'da Deniz Yolu Ulaşımı İçin Önemli Adım
Antalya Körfezi'nde deniz yolu ulaşımı için önemli adım atıldı.
Uluslararası Antalya Piyano Festivali Başlıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve Fazıl Say'ın sanat yönetmenliğinde ...
 
 
En Fazla 2b'nin Bulunduğu Antalya'da Tapu Heyecanı
Orman vasfını kaybetmiş Hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla ...
Türk turizminin yol haritası 3 Aralık'taki Resort Kongresi'nde çizilecek
Dünya turizminin iki dev şirketinin üst düzey yöneticileri, TUI Yönetim ...
Mozambikli Öğrenciler Alanya'da Türkçelerini Geliştirecek
Mozambik'te bulunan Uluslararası Söğüt Türk Koleji öğrencileri, Türkçe ...
Öğretmenler Oturma Eylemi Yaptı
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim- İş) ile Ataması Yapılmayan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya'da Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden 2 şahsa gözaltı

Antalya'da Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden 2 şahsa gözaltı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya