EXPO 2016'da Bulgaristan Bahçesi Gül ve Lavanta Kokacak
|
 |
|
|
EXPO 2016 Antalya’ya resmi olarak katılma kararı alan Bulgaristan, kuracağı ülke bahçesinin hazırlıkları için EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda incelemelerde bulundu. |
 |
|
 |
7 Ekim 2015 Çarşamba - 18:08 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Teknik Müdür Vesselin Kovachev, bahçelerinde Bulgaristan’a özgü gül ve lavantalara yer vereceklerini belirterek, çocuklar için de özel alanlar oluşturacaklarını söyledi.
Bu yılın Nisan ayında resmi katılım anlaşmasını imzalayan Bulgaristan, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda bin 320 metrekare alan üzerinde oluşturacağı ülke ülke bahçesinin son hazırlığını yapmak üzere alanda incelemelerde bulundu. Genel Komiser Yardımcısı Kostadin Vladov, Teknik Müdür Vesselin Kovachev ve İnşaat Mühendisi Krasimir Boshnakov’dan oluşan heyet, başta bitki karantinası olmak üzere bazı konularda EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkilileriyle bilgi alışverişinde bulundu. Heyet daha sonra ülke bahçesi açacakları alanda inceleme yaptı.
Alanda kuracakları Bulgaristan bahçesi hakkında bilgi veren Teknik Müdür Vesselin Kovachev, bahçenin iki bölümden oluşacağını belirterek şunları söyledi: “Birinci bölüm Bulgaristan’ın kültürünü tanıtacağımız köşemiz olacak. Burada kültürel özelliklerimizi sunacağız. İkincisi gıda ile ilgili olan köşemiz. Burada Bulgaristan’a has yiyecek içecekler olacak. Tabi neyin Türk, neyin Bulgar kültürüne ait olduğunu söylemek çok zor olacak çünkü bizim çok ortak noktamız var. Bu tarz bir tanıtım yapmayı düşünüyoruz”.
Kuracakları bahçede EXPO 2016 Antalya’nın “Çiçek ve Çocuk” temasıyla uygun olacak şekilde çocuklar için oyun alanları da tasarlayacaklarını ifade eden Kovachev, çocuklar için satranç alanı ve mini golf sahası düşündüklerini, mini golf alanını Bulgaristan Golf Birliği’nin düzenleyeceğini söyledi.
Ülke bahçelerinde Bulgaristan’ın sembolü olan gül ve lavantaya da yer vereceklerini vurgulayan Kovachev, “Bizim vurgulamayı düşündüğümüz nokta bitkiler ve bunların gerçek yaşamla bütünleşmeleri. Bitkileri biz yemeklerimizde de kullanıyoruz. Bunlardan bahsedeceğiz. Gül ve lavantadan bahsederken bunların hangi alanlarda kullanıldıklarını anlatacağız. Özellikle kozmetikte kullanıldığı alanlardan bahsedeceğiz. Kuracağımız pavyonda da bunun ayrıntılarını vereceğiz. Yine bu bitkilerde de hangisinin Türk hangisinin Bulgar olduğunu söylemek zor olacak ama bu ikisi arasındaki farkları da belirtmiş olacağız” dedi.
Bulgaristan bahçesinin kalıcı bir bahçe olacağının da altını çizen Teknik Müdür Vesselin Kovachev, kalıcı bahçe fikrini çok beğendiklerini sözlerini şöyle sürdürdü:
Burada dikeceğimiz bitkiler uzun ömürlü değil. Bir sene sonra onların yeniden dikilmesi gerekebilecek ama organizatörün fikrini çok beğeniyoruz. Çünkü buranın uzun süreli bir bahçe olmasını sağlamayı düşünüyorlar. Biz de böyle olması için elimizden gelen katkıyı vereceğiz. Burada kullanacağımız bitkilerin çok ilginç yönleri var. Bunlar sağlık ve kozmetiğin yanı sıra tat verici olarak da kullanılabiliyorlar. Buradaki temel amaç çocuklara gerçek yaşam ve bitkiler arasındaki bağlantıyı sağlamak. Mesela aileler burada önce bitkiyi gösterip ondan sonra bu gül ve lavantadan yapılmış ürünleri gösterebilecekler. Böylece çocuklar gerçek yaşamla üretim sahası arasındaki bağlantıyı kurabilmiş olacaklar”.
Bulgaristan heyetinin ziyaret programı yarın da EXPO 2016 Antalya Ajansı Yetkilileri ile yapacakları görüşmelerle devam edecek.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
1. Uluslararası Türkiye Türkçesi Öğretimi Sempozyumu GAÜ'de Gerçekleşiyor
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|