EXPO 2016'yı 160 Bin Kişi Ziyaret Etti
|
 |
|
|
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya'da 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılan Türkiye'nin ilk EXPO'su, EXPO 2016 Antalya fuar alanını 12 günde 160 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. |
 |
|
 |
6 Mayıs 2016 Cuma - 12:45 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Aksu'daki fuar alanında gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılan Bakan Çelik, EXPO 2016 Antalya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 22 Nisan'da açıldığını hatırlattı. EXPO Antalya'nın açılmış olmasına rağmen alanında Almanya'nın bulunduğu birkaç ülkenin hala bahçelerini tamamlamadığını aktaran Çelik, "Bu bahçelerin tamamlama çalışmaları sürüyor. Mayıs ayının ortalarına doğru tamamlanacak" dedi.
EXPO sergi alanını açılış sonrası ilk 4 günde 100 bin kişinin ziyaret ettiği, geri kalan 8 günde ise ziyaretçi sayısının 60 bin civarında olduğunu kaydeden Çelik, şunları söyledi:
"Bugüne kadar 160 bin kişi ziyaret etmiş bulunuyor. Halkın ziyaretlerini arttırması konusunda çalışmalar devam ediyor. Hali hazırda okulların açık olduğunu dikkate almamız lazım. Okullar kapanınca, havalar biraz daha yaz havasını andırmaya başlayınca hareketin daha da artacağını düşünüyoruz. Kültürel etkinlikler de bir taraftan programa girmiş bulunuyor. Kültürel etkinlikle ve okullarını tatil olmasıyla EXPO'daki hareketlilik daha net bir şekilde hissedilecek."
EXPO sergi alanında şu anda plastik variller, teneke çöp kutuları, süpürge gibi eşyaların çıkardıkları sesle ritim ve dansı birleştiren dünyaca ünlü STOMP gurubu etkinliğinin bulunduğunu aktaran Bakan Çelik, 7 Mayıs'ta tenor Jose Carreras'ın 14 Mayıs'ta ise Fransız soprano Emma Shapplin'in, 21 Mayıs'ta ise Level 42 grubunun sahneye çıkacağını söyledi.
BAKAN ÇELİK, ŞANLIURFA SIRA GECESİ’NDE
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, EXPO 2106 Antalya Kongre Merkezi’nde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ‘Urfa Günü’ etkinliğine katıldı.
Gecede konuşan Bakan Çelik, EXPO 2016’da hemşeri derneklerinin ilk il etkinliklerinin Şanlıurfa’dan başladığını belirterek “Sizlerle EXPO şenlenmeye başlayacak, inşallah” dedi. Şanlıurfa’nın bir bereket şehri, tarım şehri, turizm şehri, tarih şehri olduğunu belirten Çelik, kentin her gün büyüyüp geliştiğini söyledi. Bunun Şanlıurfa’nın sağladığı birlik ve beraberlikle mümkün olduğunu aktaran Çelik, “Şanlıurfa’da Kürt var, Türk var, Arap var ama iç içe geçmiş dostane kardeşlik var. Herkese, Türkiye’ye, dünyaya ve bölgeye, hele hele çatışmaların yaşandığı bölgemize örnek teşkil edecek kardeşlik ve dayanışma ruhu var” diye konuştu.
Şanlıurfa’ya son 5 yılda 15 katrilyon liralık yatırım yapıldığını aktaran Çelik, 400 okulun 4 sene içinde tamamlandığını, sınıfların mevcudunun 78’den 25’lere kadar düştüğünü söyledi. Çelik, “Biz sigara paketine yazı yazıp hizmet etmedik. ‘Yapacağız’ dedik. 4 sene sonra karşınıza geldik ‘Yaptık’ dedik” diye konuştu. Çelik, ‘Urfa Gecesi’nin düzenlendiği EXPO sergi alanının çok önemli bir yatırım olduğunu da belirterek, “Devletimiz güçlü. Terörle mücadelede, eserler ortaya koymada güçlüyüz” dedi.
EXPO 2016 Antalya’da düzenlene Urfa Günü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Sıra Gecesi Topluluğu’nca gerçekleştirilen ‘sıra gecesi’yle devam etti.

|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
1. Uluslararası Türkiye Türkçesi Öğretimi Sempozyumu GAÜ'de Gerçekleşiyor
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|