Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   27/31 °C
 
 
    Abdal Musa Anma Etkinlikleri 21-23 Haziran’da gerçekleşecek  
 
    Abdal Musa Anma Etkinlikleri 21-23 Haziran’da gerçekleşecek  
 
    İş insanı Besim Tibuk’un eşi , Serap Tibuk'da ev sahibi mağduru  
 
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Tebrik Mesajı  
Erdoğan: Bir Galataport'u Gerçekleştiremedik
Erdoğan: Bir Galataport u Gerçekleştiremedik
 
Başbakan Erdoğan,'Shopping Fest' ile İstanbul'un uluslararası bir ticaret ve alışveriş merkezi olma vasfını güçlendirdiklerini söyledi
 
26 Mart 2011 Cumartesi - 09:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, WOW Otel'deki ''İstanbul Shopping Fest'' açılışı ve ''Türkiye'nin Markaları Türkiye'nin Çocuklarını Giydiriyor'' kampanyasının plaket töreninde yaptığı konuşmada, resmi açılışını yaptıkları İstanbul alışveriş festivali ''Shopping Fest''e başarılar dileyerek, festivalin koordinatörlüğünü yapan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği ve Birleşik Markalar Derneğine teşekkür etti.

Festivalin hamiliğini yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Valiliğine, destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi ile tüm sponsorlara şükranlarını sunan Erdoğan, 18 Mart'ta başlayan festivalin son derece başarılı bir biçimde devam ettiğini büyük bir memnuniyetle öğrendiğini kaydetti.

Erdoğan, yaptıkları çok büyük ölçekli yatırımlar ve tanıtımlarla İstanbul'un uluslararası kongre merkezi, spor karşılaşmaları merkezi, sanat ve kültür merkezi, finans merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayarak, ''Shopping Fest ile İstanbul'un uluslararası bir ticaret ve alışveriş merkezi olma vasfını da böylece güçlendirmiş olduk'' dedi.

Türkiye'nin şehirleriyle ilgili olarak en başından beri bir hayalleri bulunduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz, İstanbul başta olmak üzere, birçok şehrimizi marka şehir haline getirmek gibi bir hedef belirledik. Bunu gerçekleştirmek için de şu ana kadar önemli adımlar attık. Son dönemde Antalya, Samsun, Kayseri, Konya, Trabzon başta olmak üzere tüm şehirlerimiz kabuklarını kırarak dünyaya açıldılar. Burada şehirlerin anası olarak kabul edilen İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle marka olmayı zaten fazlasıyla hak ediyordu. Tabii burada, bu açılış töreninde, marka noktasında engin tecrübeye sahip değerli arkadaşlarımız var. Onlar da eminim ki beni teyit edeceklerdir. Bir marka oluşturmak için öz güven ve vizyon son derece önemli. Burada kendimize inanmak, kendimize güvenmek hepsinden öte çok önemli. Atalarımızın güzel bir ifadesi var; 'Başarı, başarıda inanmak öyle önemli bir haslettir ki tekeden bile süt çıkartır. Onun için başarıya inanacağız, kilitleneceğiz.

Ürettiğiniz malın, ürünün, hizmetin uluslararası piyasalarda kendisine yer bulabilmesi, isim yapabilmesi için önce kendimize güveneceğiz, o öz güvenle hareket edeceğiz ve böylece başarıyı yakalayacağız. Bunun yanında vizyoner olacağız, değişimci olacağız. Dünyayı, pazarı, tüketici eğilimlerini takip edeceğiz. Markayı bir yandan oluşturacak, bir yandan sabırla, güvenle insanların adeta zihinlerine nakşedeceğiz. Biz, İstanbul'a işte böyle bir anlayışla yaklaştık.''

''ELİMİZDE BİR ELMAS PARÇASI OLDUĞUNU BİLİYORDUK''

Başbakan Erdoğan, 1994 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde, ellerinde bir elmas parçası olduğunu bildiklerini, ancak bunun ince ince, usta ellerde, sabırla işlenmesi gerektiğine inandıklarını ifade ederek, İstanbul'un kabuğunu kırması, parlaması, tüm zenginliklerini cömertçe İstanbullulara, Türkiye'ye ve dünyaya sunması gerektiğini düşündüklerini kaydetti.

Erdoğan, ''Biz, İstanbul'u ellerinden tutup yeniden ayağa kaldırırken çok boyutlu düşündük. İstanbul'u çok boyutlu olarak ele aldık. Çünkü İstanbul ihanete uğramıştı. Aslında İstanbul'a yazık ettiler, İstanbul'a darbe üstüne darbeler vurdular. Kim nereyi işgal etmişse oraya plansız bir yapı kondurdu. Kim, nerede şöyle boş bir arazi bulmuşsa, dört duvar dikti, 'burası benimdir' dedi. Ne plan, ne proje... Hiçbir şey yok. Bu İstanbul'a ihanettir, bu İstanbul'un tarihine ihanettir, geçmişimize ihanettir. Şimdi biz bunun aslında bedelini ödüyoruz. Şimdi bunu yeniden değiştirip dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. Aslında İstanbul'un katma değeri şu andakinden çok ama çok daha fazla olacak'' şeklinde konuştu.

Sadece ulaşım, temiz hava, temiz çevre, temiz su demediklerini, İstanbul'u, geçmişiyle, geleceğiyle bir bütün olarak ele aldıklarını vurgulayan Erdoğan, bir yandan sorunlara köklü çözümler üretirken, bir yandan da İstanbul'a bir gelecek vizyonu oluşturduklarını anlattı.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Sadece şu son 8 yılda İstanbul'un şahit olduğu uluslararası etkinlikler bile ne kadar isabetli bir çizgi takip ettiğimizin açık ispatıdır. Fakat biz buna yoğunlaşırken birileri de önümüze bariyer koymaya gayret etti. İşte bir Galataport süreci, bir Haydarpaşaport süreci... Bunlar çok önemli. Bir Tophane olayı... Bunlar çok önemlidir. Bakın bir Galataport'u biz gerçekleştiremedik. Ne yaptılar? Engellediler. Kim önümüze dikildi? Yargı... Eğer Galataport şu anda bizim planladığımız gibi başlamış olsaydı, bitmiş olacaktı ve böylece o Tophane'deki çirkinlikleri görmeyecektik. Oradaki bütün o tarihi güzellikler meydana çıkacak ve o kruvaziyer gemileri gelecek, dünyanın değişik yerlerinden büyük sermayedarlar oraya getirilecek ve onlar İstanbulumuza hem büyük imkanlar bırakacak hem de İstanbulumuzu farklı bir şekilde bütün güzellikleriyle tanıyarak kendi ülkelerine öyle döneceklerdi. Aynı şekilde Haydarpaşaport... Bizim Haydarpaşaport'taki hedefimiz, yaklaşık 6 bin yatak kapasitesi... Ama öyle devasa binalar filan, dikey mimari falan değil, yatay mimariyle gayet güzel oradaki mimariye uygun binalar düşünüyorduk. Gelen tüm turistlere, oradaki trafiği ortadan kaldırmak suretiyle, bir 'shuttle' sistemiyle orada binaları birbirlerine bağlamak, oraları tamamıyla bir yürüyüş alanı haline getirmek suretiyle, İstanbul'un tüm güzelliklerini, oradan Topkapı'yı, Boğazı, Marmara'yı izleme imkanlarını verecektik. Bunlardan şu anda biraz zaman kaybettik, ama bunu gene gerçekleştireceğiz. Ve bunu gerçekleştirmek suretiyle, işte sizlerin de attığı bu adımlarla, inanıyorum ki İstanbul dünyaya çok daha farklı bir şekilde ürünleriyle de güzellikleriyle de mesajını verecek.''

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Acı Haber 1,5 Yıl Sonra Geldi
 
Üniversiteli Kızı Vahşice Öldürdüler!
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Acı Haber 1,5 Yıl Sonra Geldi
Kayseri'de 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplarken kaybolan 3 ...
Bakan Günay’a Şeref Madalyası Verildi
Avusturya Büyükelçiliği, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a iki ...
Freni Boşalan Tır 3 Aracı Hurdaya Çevirdi
İzmir'in Bornova ilçesinde yaşanan kazada freni boşalan otomobil yüklü ...
Balyoz Davasında Tahliye Talepleri Reddedildi
''Balyoz Planı'' davasında tahliye talepleri reddedilirken, duruşma 25 Nisan'a ertelendi.
 
 
CHP'de Aday Adaylığı Başvuruları Sona Erdi
CHP'de 19 Mart Cumartesi günü başlayan milletvekili genel seçimlerine ...
BDP’lilerin Çadır Kurmasına İzin Verilmedi
Muş'un Bulanık ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından "sivil ...
HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş Konya’da
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, il ve ilçe ...
Gül’den Kılıçdaroğlu’na Başsağlığı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na başsağlığı diledi.
 
 
Orhan Aslıtürk’ün Yasağı Kaldırıldı
İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesinin aldığı karar ile Türkiye'ye ...
Yazıcıoğlu, Mezarı Başında Anıldı
BBP'nin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün ikinci yılında ...
Tatlıses, İstanbul 3. Bölgeden Aday
İbrahim Tatlıses’i hastanedeki odasında ziyaret eden Başbakan Erdoğan, ...
Mehmet Kesim’in Erdoğan İçin Yazdığı Aynen Gerçekleşti
Dün Genel Yayın Müdürümüz Mehmet Kesim’in köşesinde yazdığı Başbakan Erdoğan’ın ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
İş insanı Besim Tibuk’un eşi , Serap Tibuk'da  ev sahibi mağduru

İş insanı Besim Tibuk’un eşi , Serap Tibuk'da ev sahibi mağduru

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya