Ülkemizden ve yurt dışından seçkin şairlerin katıldığı etkinliğin ilk günü Gazimağusa bölgesindeki lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik yapılırken, ikinci gün programı 22 Mart Salı günü saat 10:30’da Doğu Akdeniz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü işbirliğiyle DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salon’unda yapılacak.
Şair Beste Sakallı’nın projesini yaptığı Gazimağusa Şiir Günleri’nin ilk gününde, ülkemizin şairlerinden Bedia Balses, Dervişe Güneyyeli Kutlu ve Ayşen Dağlı’nın yanı sıra, İngiltere’den Harry Man, Norveç’ten Endre Ruset, Slovenya’dan Barbara Pogacnik, İspanya’dan Josep Rodriguez ve Türkiye’den Ataol Behramoğlu şiirleriyle katıldı. Şiir Günleri etkinliğinde, Gazimağusa’nın sanatçılarından Erkan Dağlı piyano dinletisi sunarken, Bjorn Tomsen Norveç geleneksel müziklerinden bir örnek sundu.
Etkinliğin açılışında 21 Mart Dünya Şiir Günü ile ilgili bilgi veren Şair Beste Sakallı, Dünya Şiir Günü’nü Gazimağusa Şiir Günleri etkinlikleri ile kutladıklarını, 21 Mart’ın ilan kararının 1999 yılında UNESCO tarafından alındığını, bu günde dil biliminin çeşitliliğini şiirsel ifadelerle desteklemek, nesli tükenmekte olan dillere fırsat yaratmak ve şiirin diğer sanat dallarıyla olan diyaloğunu yenilemenin amaçlandığını aktardı.
Gazimağusa Belediye başkanı İsmail Arter konuşmasında,21 Mart Dünya Şiir Günü’nde düzenlediğimiz bu güzel etkinliğe” hepiniz hoşgeldiniz” diyerek k0onuşmasına başlayarak kültür-sanat alanında son derece önemli olan şiirin hayatımızda her zaman olması için destek vereceklerini ve bu konuda sadece 21 Mart’ta değil diğer zamanlarda da faaliyet yapacaklarını söyledi.
Şiirin özellikle gençlere kazandıracakları şeyler olduğunu, yazmak ve şiir okumanın son derece güzel bir duygu olduğunu ifade edere, “hayatımızda her zaman şiir oldun diyerek şiirin önemini tekrardan vurguladı. Halk dilinde güzel olan şeylere “şiir gibidir ifadesinin kullanıldığına dikkat çeken Belediye başkanı Arter, organizasyonun yapılmasında Şair Beste sakallı’ya ve şairlere teşekkür etti.