Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   25/30 °C
 
 
    Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…  
 
    Serik'de Başkan Kumbul'dan Okullarda Temizlik Seferberliği  
 
    Vali Şahin'den Antalyanın Altın Çocuklarına Övgü  
 
    Ahu Tuğba yarın İstanbul'dan som yolculuğuna uğurlanıyor  
KTOEÖS, Karne Vermeyeceğini Açıkladı
KTOEÖS, Karne Vermeyeceğini Açıkladı
 
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Haspolat Meslek Lisesi’nde ilahiyat bölümü açılması ve bakanlığın “yasadışı” diye nitelediği icraatlarına karşı eylem kararlarının artarak süreceğini; bu çerçevede 31 Ocak Salı günü öğrencilere dönem sonu karnelerinin verilmeyeceğini açıkladı.
 
28 Ocak 2012 Cumartesi - 18:24

KTOEÖS Yönetim Kurulu, bugün öğle saatlerinde yaptığı toplantının ardından basın toplantısı düzenleyerek kararlarını açıkladı; eğitimdeki son gelişmelerle ilgili değerlendirmeler yaptı.
31 Ocak’ta öğretmenlerin karne dağıtımı yapmayacağını açıklayan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, bakanlığın sorunlara duyarsız kaldığını savunarak, “Bizim atabileceğimiz adım atılmıştır. Bakanlığın atacağı adımlarda sendikamız diyaloğa hazırdır. Ancak bilinmelidir ki 31 Ocak’tan sonra öğretmenimiz hiçbir görevi kabul etmeyecektir, tatiline çıkacaktır” dedi. Gökçebel, öğretmenlerin 16 Şubat’tan sonra sınav ve ödev notlarını ise öğrencilere vereceğini bildirdi.
Gökçebel, yaşananların sorumlusunun bakanlık olduğu görüşünü savunarak, bakanlıkla diyaloğa hazır olduklarını ancak geri adım atmayacaklarını söyledi.
“23 KASIM’DAN BERİ…”
Tahir Gökçebel, 23 Kasım’dan beri devam eden grev ve birçok eylemlerine siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri yanında Türkiye’nin birçok sendikasından da destek aldıklarını, ancak yetkililerin çözüm yönünde hiçbir adım atmadığını ifade etti.
“Aslında bu konu, Eğitim Bakanlığı’nın yasadışı davranışlarından sadece birisidir” diyen Gökçebel, “maaşların düşürülmesi, ek çalışma ve hazırlık ödeneği ödenmemesi, eşel mobilin kaldırılması, nakil tüzüğünün birden bire gündeme getirilmesi, akademik takvime uyulmaması, daire müdürlerinin yasadışı talimat ve görevlendirmeleri, Sınıf Geçme ve Sınav Tüzüğü’ndeki değişiklikler, müdür ve müdür muavini eksikliği olan okulların eksikleri tamamlanacağına, ilahiyat bölümünde olduğu gibi, bir günde kadro açıp görevlendirme yapılması ve atılan tüm imzalara uyulmaması” gibi konuların da yasadışı icraatlar olduğu görüşünü ifade etti.
“BAKANLIK YASADIŞI BİR KURUM GİBİ”
Gökçebel, tüm bunlara bakılınca Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “yasadışı bir kurum gibi çalıştığını” öne sürerek, Bakan’ın da, “yetkisiz bir memur gibi davranıp sorunlardan kaçan, açılışlarda görünen, eğitimle ilgilenmeyen bir bakan görüntüsü verdiğini” savundu.
Bakanlığı defalarca uyardıklarını ve girişimlerde bulunduklarını, ancak verilen sözler ve iletilen mesajlara rağmen sorunların hiçbirinin çözülmesi yönünde adım atılmadığını kaydeden Tahir Gökçebel, özellikle Haspolat Meslek Lisesi’nde ilahiyat bölümü açılması sorunu çözülmezse eylem yapacaklarını açıkladıklarını hatırlattı.
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, aldıkları eylem kararı çerçevesinde öğrencilere notlarının söylenmemesini süreç içinde devam ettirdiklerini ancak öğrencilerin psikolojisini bozacak, eğitimle ilgili bir sıkıntı yaratmadan konuyu bakanlığa anlatmaya çalıştıklarını ancak bakanlığın “vurdumduymaz” davrandığını savundu.
KARNE YAZILMAYACAK, DAĞITILMAYACAK
Gökçebel, bu yüzden eylem kararlarının artarak devam edeceğini; bu çerçevede, notların söylenmemesi eyleminin ardından karnelerin yazılması ve 31 Ocak’ta da karnelerin dağıtılması işlerinin de yapılmayacağını açıkladı.
“KARNE VERMEYEN BAKAN’IN KENDİSİDİR”
“Bugün öğrencilerimize notlarını vermeyen ve karnelerini vermeyecek olan Eğitim Bakanı’nın kendisidir” iddiasında bulunan Tahir Gökçebel, Bakan Kemal Dürüst’ü “öğretmenlerin eylem ve seyahat haklarını ellerinden alacağını açıklayarak sünnetçi korkusu vermeye çalışmakla” suçladı.
Tahir Gökçebel, KTOEÖS’ün yasaları iyi bilen, uygulayan ve eylemlerini yasal çerçevede yapan bir sendika olduğunu ifade ederek, “Eğer sendikamız yasaların dayatmasıyla ortaya çıkacak pürüzlerle ilgili eylem yapacaksa da yasaları tanımayacağını da ortaya koyarak eylem yapar. Ancak bu eylemimiz, öğretmenlerimizin yasal çerçevede yaptığı bir eylemdir. Sünnetçi korkusu vermeye çalışan bakanlık da bunu biliyor. Ancak bu korkuyla öğretmenlerimizi yıldıracağını, birlik bütünlüğünü bozacağını zannediyor, bunun da mümkün olmayacağını bilmeleri lazım” dedi.
“TEPKİLERİ BAKAN’A YÖNELTME ZAMANI GELDİ”
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, öğrenci ve velilere hitaben ise, “Sıkıntı yaşıyorlardır. Öğretmenlerimiz de birer velidir, onlar bütün çocuklarımızın velisidir aynı zamanda, onlar da büyük sıkıntı yaşıyor ama bakanlık ortada yok. Tepkilerini, düşündüklerini özellikle Eğitim Bakanı gibi davranmayan Sayın Bakan’a yöneltmelerinin zamanının geldiğini hatırlatmak isterim” diye konuştu.
“İSTİŞAREYLE ÇÖZÜM ARAMA VE SAĞDUYU”
Gökçebel, öğrenci ve velileri mağdur etmeyeceklerini, 16 Şubat’tan sonra ödev ve sınav notlarını söyleyeceklerini ancak bakanlığa net çağrılarını ifade ederken ise, adım atılmazsa çok ciddi süreçler ve telafi edilemeyecek noktalar yaşanacağını savundu. Tahir Gökçebel, bakanlığı “sendikayla istişare ederek çözüm aramaya ve sağduyuya” çağırdı.
Demiray Doğasal’ın kaleme aldığı “Dr. Fazıl Küçük’ten Satır Araları” adlı kitaptan Dr. Küçük’ün yazılarından alıntılar yapan ve dinin siyasete alet edilmesiyle ilgili bölümü okuyan Tahir Gökçebel, bu sözlerin de, bugünkü tartışmada KTOEÖS’ün haklılığını ortaya koyduğu görüşünü ifade etti.
Gökçebel, soruları yanıtlarken “seçmeci ve elemeci bir sınav modeli” olan SBS’yle çocuklara ve topluma yazık edildiğini savunarak, bunu vurguladıklarını ancak sınavı engelleme ve velileri mağdur etme yönünde karar almadıklarını, o yüzden bugün yapılan SBS’de KTOEÖS üyesi öğretmenlerin de görev aldığını anlattı.
Sendikalar eylem yaptığında alanlarında bir takım sıkıntılar yaşandığını belirterek, elektrik eylemini örnek gösteren Tahir Gökçebel, sıkıntı yaşanmadan eylem olamayacağını kaydetti. “Öğretmenlerin yasadışı bir şey yapmadığını ve tavırlarının net olduğunu, bunu bakanlığın da bildiğini” yineleyen Gökçebel, “Öğrenci ve velilerimiz sıkıntı yaşıyor ama onları mağdur etmedik” dedi.
“HÜKÜMETTEN NEMALANAN BAZI KESİMLER…”
Gökçebel, “özellikle hükümetten nemalanan bazı kesimlerin” eylemlere karşı duruş belirlediğini ama ülkede aydın duruşlu insanların da tarafı olduğunu kaydederek, KTOEÖS’ün eylem kararına tepki gösteren okul aile birlikleri kadar destek verenler de olduğunu söyledi.
“Bu sorunu çözecek olan biz değil, bakanlıktır” diyen Tahir Gökçebel, eylemlerinin öğrenci ve ailelere değil bakanlığa yönelik olduğunu vurguladı.
Okullarda ikinci dönemin başlayacağı 16 Şubat’tan sonra, bakanlığın çözüm bulmasına ve düşünmesine süre tanımak için karne verme sürecini uzatacaklarını ifade eden KTOEÖS Başkanı Gökçebel, “Ama görüyoruz ki bakanlık bu konularda gerçekten sınıfta kalmıştır” dedi.
Gökçebel, bakanlık eğer öğretmenlerin haklarını, çocukların eğitim hakkını gasp etmemeyi kendine şiar edinirse sendikanın da gerekli adımı atacağını; aksi halde geri adım atmayacaklarını sözlerine ekledi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Toplumcu Demokrasi Partisi’nde III. Olağan Kurultay Coşkusu
 
DP Genel Başkanı Denktaş'a Taziye Ziyaretleri Devam Ediyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
TC Sağlık Bakanlığı'ndan KKTC'ye 3 Tane Ambulans
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, KKTC Sağlık Bakanlığı'na 3 adet ...
KIB-TEK’ten Uyarı
Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren elektrik ...
Büyükelçi Akça'dan Bulut İnşaat Açıklaması
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, “Bulut İnşaat’ın buraya ...
27-28 Ocak Şehitleri Anıldı
İngiliz Sömürge Yönetimi’ne karşı gerçekleştirilen 27 - 28 Ocak 1958 direnişinde ...
 
 
KIB-TEK’ten Cumartesi Mesaisi
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’e bağlı veznelerin cumartesi günü ...
Lefkoşa Türk Belediyesi’nden Sürücülere Uyarı
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) içme suyu boruları değişim çalışmaları ...
Sendikalar, Anayasa Mahkemesi Yolunda
HÜR İŞ, KTAMS, TÜRK-SEN ve DEV-İŞ; Sosyal Sigorta, Sosyal Güvenlik ve ...
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Toplandı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı. Oturumu, en yaşlı üye sıfatıyla ...
 
 
Lefkoşa'da Esrarengiz İki Ceset
Lefkoşa Girne Kapısı yakınındaki bir kulübede iki ceset bulundu. Salih ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu Basın Toplantısı Düzenledi
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın ...
Greentree Zirvesi Sona Erdi
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Kıbrıs müzakerelerinde ...
Büyükelçi Akça, Gönyeli Belediyesi’ni Ziyaret Etti
Büyükelçi Akça, bugün TC Yardım Heyeti Koordinatörü Ertan Tosun ve Basın ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…

Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi
 
Mehmet Kesim
 
 
İsrail Güç Zehirlenmesine mi Girdi?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya