Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   28/37 °C
 
 
    UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez  
 
    Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde Melek Mosso rüzgarı  
 
    KKTC'de Geleneksel İskele Festivali Başladı  
 
    Muratpaşa'da Kabotaj Bayramı’nda plajlara mavi bayrak  
Kıbrıs Türk Havayolları Yeni Baştan...
Kıbrıs Türk Havayolları Yeni Baştan...
 
KKTC’de Yeni havayolu şirketi, uzun süren çalışmalar ve toplantılar sonucunda bugün imzalanan ortaklık sözleşmesiyle kuruldu. İmza törenine hükümet, THY ve yeni şirketin özel sektör ortakları ile kalabalık bir basın topluluğu katıldı
 
18 Ocak 2011 Salı - 14:19

 “Kuzey Kıbrıs Hava Yolları” Ortaklık Sözleşmesi bugün imzalandı.
Yüzde 60’ı işadamları, yüzde 30’u devlet ve yüzde 10’u da Türk Hava Yolları hisselerinden oluşturulan 20 milyon TL sermayeli yeni şirket, KKTC’de devlet-özel sektör ortaklığıyla kurulan ilk şirket oldu.
Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın geçen yıl haziran ayında mali kriz sonucu uçuşlarına son vermesinin ardından kuruluş çalışmaları başlatılan yeni şirketin, mart ayı sonlarında uçuşlarına başlaması hedefleniyor.
Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nın ortaklık sözleşmesi, Sayıştay konferans salonunda Başbakan İrsen Küçük’ün de katıldığı törenle imzalandı. Sözleşmeye, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve hissedar 26 işadamı imza koydu.
ÜNAL ÇAĞINER...
Özel sektör ortakları adına bir konuşma yapan Ünal Çağıner, yatırdıkları sermaynein karşılığını bu havayolu şirketinden bulacaklarına ve ülkeye hayırlı bir şirket olacağına inandıklarını ifade etti.
“Bu örnek, önümüzdeki süreçteki özelleştirmelerde de faydalı olacaktır” diye konuşan Çağıner, gerek Türkiyeli, gerek Kıbrıslı yatırımcıların, gerekse devletin oluşturacağı şirketlerle özelleştirmelere adım atmalarının faydalı olacağına inanç belirtti. Çağıner, şöyle konuştu:
“Bu, Kıbrıs yatırımcılarına bir örnek olacak. Şunu da söyleyelim; Türkiye’den gelen Kuzey Kıbrıs Havayolları yatırımcılarına da teşekkür ederim. Zamanla birbirimizi tanıyacağız. Ben kendilerini çok iyi tanıyorum. Onlara da bu olaya inandıkları ve yatırım yaptıkları için teşekkür ederim. Başbakan’a, THY Yönetim Kurulu Başkanlığına ve uykusuz geceler geçiren Sayın Ulaştırma Bakanımıza ayrıca teşekkür ederim”.
THY adına Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçuoğlu da bugünü tarihi bir gün olarak niteledi ve “KKTC’nin bayrak taşıyıcı şirketinin doğum günü. Uzun zamandır kötü bir tecrübe olarak hafızalarda yer eden KTHY tarihe karıştı. Ulaştırma Bakanı, Başbakan ve diğer bakanlar konuyla ilgili temasa geçti. Bayrak taşıyıcı bir şirketi kuırarak ada ülkesi olan KKTC’yi dünyaya nasıl entegre edebiliriz kaygısıyla faaliyete başladık. Görüşmeler neticesinde kendilerine Kıbrıs’taki işadamlarının ve ulaşımdan yarar sağlayan sektörlerin elini taşın altına sokarak şirkete ortak olmalarını söyledik” dedi. Topçuoğlu, devlet hisselerini yüzde ellinin altına indirilmesinden dolayı Başbakan İrsen Küçük’e teşekkür etti.
Topçuoğlu, şöyle konuştu:
“Şirketin daha büyümesi için çalışacağız. Şirketler kâr etmeiği takdirde devamlılığı olamaz. Hükümetin üzerine yük olan, devamlı ondan yardım dileyen değil, hükümete katkısı olan, aynı zamanda Kıbrıs ekonomisine katkısı olan bir şirketi faaliyete geçireceğiz. Şirket ayağa kalkacak ve adadaki ulaşım sorununu da bu şekilde halletmiş olacağız. En önemlisi de KKTC bayrağını dalgalandıracağız. Biz de THY olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Biz de ticari bir şirketiz, kar etmek istiyoruz”.
ERSAN SANER...
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner de konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının bayrak taşıyıcısı olan KTHY’nin istenmeyen bir şekilde uçuşlarına son vermiş olmasının herkes için zor olduğunu, başta çalışanlar ve genelde halk üzerinde büyük bir hassasiyet yaratıldığını belirtti.
“Vatandaşın refahını sağlamak bizlerin asli vazifesidir. Hükümet ve bakanlığımız bu bilinçle halkı kıucaklamış, farklı kesimlerin taleplerini de gözeterek akılcık, sürdürülebilir çözümler üretmiştir” diye konuşan Saner, “Süreç, hepimiz için sancılı oldu. Önceki süreçteki hataları ve dünya havacılık sektörünün seyri ile risklerini değerlendirip ülke için en iyisini üretmeye çalıştık. Yeni doğacak oluşuma halkımızın hislerini en iyi ifade edeceğine inandığımız Kuzey Kıbrıs Havayolları adını vermeyi uygun gördük. KKHY’nin yeniden bayrak taşıyıcısı olması için THY’nin özverisi ve anlayışı, Kıbrıslı Türk işaamlarının azim ve kararlılığı, misyonumuzu gerçekleştirmeye büyük katkı koydu. Özveriyle çalışarak yeniden yarattığımız KKHY’nin tüm Kıbrıs Türk halkı için büyük bir onur ve gurur kaynağı olacağını düşünüyorum. Yeni oluşum, KKTC’de bir ilktir. KKTC’de ilk kez devlet ve özel sektör ortaklığına dayalı bir yapılanma sözkonusudur” dedi.
KÜÇÜK: "DEVLET OLARAK HİSSELERİMİZİ SIFIRLAMAYA HAZIRIZ"
Son sözü alan Başbakan İrsen Küçük ise şöyle konuştu:
“Mutlu ve gururlu bir günümüzü yaşıyoruz. Elde olmayan nedenlerden dolayı devre dışı kalan KTHY’nin yerini ikame edecek havayollarının kurulmasının kaçınılmaz olduğunu hükümet olarak gündemimize aldık. Hatalı yönetimler, tutumlar, sendikal faaliyetler, KTHY’nin sonunu getirmiştir. Ancak yerini ikame edecek havayolu şirketi de kaçınılmazdı. KTHY birçok hizmetler yapmıştır. Olumlu katkı yapan tüm yöneticilerine teşekkür etmek isterim. Ancak maalesef bir noktadan sonra KTHY uçamayacak duruma gelip, devre dışı kalmıştır. Bakanlar Kurulu, bu süre içinde hükümet programında da koyduğumuz ilkelere göre yeni havayollarının kuruluşunda özel sektörün de girişimini sağlamak amacıyla Ulaştırma Bakanımıza gerekli talimatı verdi. Bakanımız, diğer bakan arkadaşlarıyla birlikte temaslarını çok ciddi şekilde yürüttü. Anavatanımızla yapılan temaslar sonucunda KTHY’nin yerine kurulacak olan KKHY’nin kuruluş çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalara başladığımız zaman THY’nin engin deneyimlerinden ve imkanlarından yararlanmak için çalışmalar başladı. Türkiye Başbakanı Sayın Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sn. Cemil Çiçek ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği devreye girmiş, ayrıca THYnin özel hissesine sahip bazı işadamlarıyla da direkt temasımız olmuştur. Bu çalışmalar olumlu aşamaya geldi. Özel sektörün önemini çok iyi biliyoruz. Anavatanımızla birlik ve beraberlikle üstesinden gelinmeyecek yatırım yoktur. Desteğinniz Kuzey Kıbrıs halkı için çok önemli bir destektir ve karardır. Bundan sonrası için güven verecektir, hükümet kararlarında daha cesur olacağımızı söyleyebilirim. Şunu da belirteyim, devlet olarak hissemizde ısrarcı değiliz. Özel sektöre tamamen devrederek sıfırlamaya da hazırız. Ancak THY’yi devamlı içimizde tutalım, deneyimlerinden yararlanalım. Bu bir örnek olsun ve bundan sonraki açılımlarda yol göstersin”.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Rusya ile Vizesiz Seyahat Başlıyor
 
Kur’an Okuyan Papağanın Sahibine Teklif Yağıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KKTC 6'ncı Ulusal Eğitim Yönetimi Kongresine Hazır
KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Eğitim Yöneticileri ve ...
DAÜ-SEN’den İlginç Eylem
Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Vakıf ...
Özersay Londra'daki Temaslarına Devam Ediyor
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Özel Temsilcisi Kudret Özersay, Londra’daki ...
DP 28 Ocak Mitingi'nde Sendikal Platform'la Meydanlarda
Demokrat Parti (DP) Merkez Yönetim Kurulu, 28 Ocak’ta Sendikal Platformun ...
 
 
Sendikal Platform ÖRP’ye Siyah Çelenk Bıraktı
Alınan ekonomik tedbirlerin geri çekilmesi için mücadele veren Sendikal ...
Anayasa Mahkemesi'nin Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı
Anayasa Mahkemesi’nin Gelir Vergisi (Değişiklik No 2) Yasası ile Emeklilik ...
Kuzey Kıbrıs Havayolları Yarın Kuruluyor
KKTC'de, Kıbrıs Türk Hava Yollarının (KTHY) iflasının ardından ''Kuzey ...
Barış Adası Kıbrıs
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Güney Kıbrıs ...
 
 
Sendikal Platform'un Grevleri Beşinci Gününde
Sendikal Platform’un, hükümet tarafından yapılan yasal düzenleme ve kanun ...
Eylem Sırası Gümrük Çalışanları Sendikası’nda
Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) Sendikal Platform’un “Toplumsal ...
KTAMS Yarın Vergi Dairesi Tahsilat Bölümünde Uyarı Grevi Yapacak
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), yarın Maliye Bakanlığı Vergi ...
Dr. Küçük Ölümünün 27. Yıldönümünde Anıldı
Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
UBP Milletvekili   Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya