Korkuteli Çiftçisi bir yıllık ürünlerini toplamanın mutluluğunu yaşarken, armut’un dalında satması ikinci bir mutluluk olarak görüyorlar.
Korkuteli Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Ali Kartop, Korkuteli’de yetişen Ankara armutunun iklim şartlarına göre sadece ilçeye özgü bir meyve olduğunu söyledi.
Ankara Armutunun Ankara’dan sonra sadece Korkuteli’de yetiştiğini belirten Kartop, “Armut üreticisi ürününü iyi fiyattan sattığı için mutlu. Bu üretim döneminde ilçede, Akça, Santa Maria, Ankara, Deveci armudu hasadından sonra en son olarak ta Margarita Manilla cinsi armut hasadı yapılıyor” dedi.
Armut üreticilerinin rekolte fiyatlardan memnun olduğunu ifade eden Kartop, “Aşırı kuraklık nedeniyle Türkiye genelinde birçok ürün tarlada kaldı. İlçemizde meyve üreticilerinin yüzde 70'i damlama sulama yöntemi ile bahçelerini suluyor. Bu nedenle verimli ve kaliteli ürün elde edildi. Aşırı kuraklık nedeniyle birçok bölgede meyve üretiminde düşüklük yaşanırken, Korkuteli'de bolluk ve kalitenin yanı sıra fiyat sevinci yaşıyoruz. Armut üretimindeki verimlilik ve alım fiyatları üreticileri mutlu etti.”
Armut üreticisi Hayrullah Kıvrak ise, “Bu yıl havaların sıcak gitmesi ile birlikte armutlar damlama sulama sistemi sayesinde iyi yetişti. Bölgede aşırı sıcaklık oldu. Ankara armutunun sezonu kilogramda 1 ile 1.30 TL'den açılması yetiştirici adına sevindirici” dedi.
Korkuteli Tarım İlçe Müdürü Reşat Yılmaz da, “ İlçede meyvecilik çığ gibi büyüyor. Çiftçilerin alternatif ürünlere yönelmeleri ve tarla ürünlerinden bahçeciliğe geçmeleri çok önemli bir gelişme. Bahçecilik ilk kurulum masrafları yüksek olmasına karşın tarla tarımından çok daha karlı” dedi.