Özersay, Teşekkür Ziyaretlerine Devam Ediyor
|
 |
|
|
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Kudret Özersay, gönüllülerden oluşan bir grupla seçim ertesi bölgelere teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. |
 |
|
 |
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 09:21 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Alsancak ve civarına yaptığı ziyaretler sırasında konuşan Kudret Özersay “Bu ülkede değişimin ve ilerlemenin önündeki en önemli engel şahsi menfaatlerdir. Toplum olarak kendi kendimizi, davranışlarımızı sorgulamak durumundayız. Sorumluluğu sadece siyaset yapanlara atmak kolaya kaçmak olur. Geldiğimiz noktada bu ülkede siyaset yapanların sorumluğu tabi ki çok büyük, ancak sorunlar sadece siyasileri değiştirmekle, yenilemekle bitmeyecek. Artık toplumsal yararı düşünmek, şahsi menfaatleri bir kenara koymak zorundayız. Toplum olarak siyasilere dönük taleplerimizi sorgulamak, kişisel menfaat odaklı olanları artık bir kenara koymak durumundayız” dedi.
Özersay “sistem aynı kalsın, var olan çarpık yapıya dokunulmasın ve yeni bir siyasi parti bu yapı içinde hükümet olup aynı düzeni devam ettirsin anlayışı varsa yeni bir siyasi partinin anlamı yoktur. İhtiyacımız olan şey köklü değişimdir, kısır döngüyü kırcak nitelikte değişimdir. Bunu Parlamenter sistemden bir başka sisteme geçelim anlamında söylemiyorum: Evet bir sistem değişikliğine ihtiyaç vardır. Toplum olarak buna hazır mıyız? Bizim için asıl kritik soru budur” dedi.
Alsancak ve civarına yaptığı ziyaretler sırasında seçim sürecinde kendisine oy veren, vermeyen herkese teşekkür eden Özersay bölge ziyaretlerine devam edeceklerini ve bu süreçte toplumun talebinin ne olduğunu sağlıklı şekilde saptamak için çalışacaklarını vurguladı. Bu tür süreçlerde gerekli unsurların başında gerçekten toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görecek, güven uyandıracak bir kadro olduğunu da vurgulayan Özersay “geri döndürülemez şekilde başlayan bu değişim sürecinin daha da ileriye taşınması için görev sadece ülkede siyaset yapanların değil aynı zamanda toplum olarak hepimizindir. Sadece seçim dönemlerinde değil her zaman hesap sormak, denetlemek ama bunları sadece kendi menfaatimiz için değil toplumsal yarar için yapmak durumundayız. Tabi ki ülkede siyaset yapacak olanların niteliği ve ülke yararına çalışmaları çok önemlidir ancak sadece bu, değişimin ileriye taşınması için yeterli olmayacaktır. Toplum olarak siyasilere dönük taleplerimizi sorgulamak, kişisel menfaat odaklı olanları artık bir kenara koymak durumundayız” dedi.
Kudret Özersay, siyasi bir parti kurulması konusunda bir karar vermediklerini yineleyerek, bölgelere ziyaretler yaparak ve toplumda kanaat önderi durumundaki isimlerle ve sivil toplum örgütleriyle görüşerek değerlendirme yapmayı sürdüreceklerine dikkat çekti. Özersay, istişare sürecinin tamamlanması ertesinde bundan böyle nasıl bir yol yürüneceğini, hangi adımların atılacağını toplumla paylaşacaklarını da vurguladı.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
1. Uluslararası Türkiye Türkçesi Öğretimi Sempozyumu GAÜ'de Gerçekleşiyor
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|