Artık günü değil, hayatı kurtaracak yapıcı önlemler alınması gerektiğini kaydeden İdris, etkin denetim, dünya standartlarında ulaşım altyapısı ve nitelikli toplu taşımacılık ihtiyaçlarını karşılamanın devletin vatandaşına karşı borcu olduğunu vurguladı. Öncelikli olarak hükümetin inadından vazgeçerek saatleri bir saat geri alması gerektiğini kaydeden İdris, hemen ardından da trafikle ilgili bir kriz masası oluşturularak gerekli adımların ivedi olarak alınmasının elzem bir gereklilik olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz hafta yaşanan acı kazanın ülkedeki ciddi altyapı sorunlarını bir kez daha ortaya çıkardığını belirten İdris, bunun yanı sıra hükümetin ısrarla değiştirmediği ileri saat uygulamasının da kazada çok ciddi bir etken olduğuna dikkat çekti.
İleri saat uygulaması nedeniyle sabahları günün ağarmasının 07:40'ı bulduğunu, en uzun gece olan 21 Aralık tarihine kadar da saatin her gün daha da geç bir noktaya geleceğini anımsatan İdris, "Okullarına ulaşmak için saat 6 da 6:30 da yola çıkması gereken çok sayıda öğrencimiz vardır. Maalesef alt yapı koşullarının yetersizliği ( karanlık duraklar, kavşaklar, yollar, yetersiz araçlar) kaza riskini daha da artırmaktadır. Özellikle Aralık ve Ocak ayı için sıkıntı daha da büyük olacaktır" ifadelerini kullandı.
Hükümet en acil önlem olarak saatleri geri alması gerektiğini, bu konunun gurur meselesi yapılacak bir olay olmadığını belirten İdris, "Ancak saatlerin geri alınması, nihai bir hedef değil bir adım olarak görülmeli ve sorunun kapsamlı çözümü için çalışmalar hükümet ve ilgili tüm taraflar arasında samimi bir şekilde yürütülmeli ve çözüme yönelik adımlar atılmalıdır. Bu sorumluk hepimize aittir. Gençlerimizin haklı talebine toplumun her kesimi sorumluluk bilinci içinde sahip çıkmalıdır. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir" ifadelerini kullandı.