Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   29/37 °C
 
 
    UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez  
 
    Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde Melek Mosso rüzgarı  
 
    KKTC'de Geleneksel İskele Festivali Başladı  
 
    Muratpaşa'da Kabotaj Bayramı’nda plajlara mavi bayrak  
Taraftarlar Kadıköy'den Silivri'ye Konvoy Oluşturdu
Taraftarlar Kadıköy den Silivri ye Konvoy Oluşturdu
 
Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın ilk duruşması görülmeye başladı. Duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi. Tutuksuz sanıklardan ise eski futbolcu Ümit Karan, Beşiktaş Sportif Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 25 tutuksuz sanık ise duruşmada yerini aldı.
 
14 Şubat 2012 Salı - 11:44

"BURAYA GELENE KADAR YOKTU"

Duruşmada tenzip zaptının okunmasının ardından kimlik tespitine geçildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'in kimlik tespitini yaptı. Peker evli ve bir çocuğu olduğunu söyleyince Başkan Ekinci "Allah bağışlasın" dedi. Peker ise "Amin" diyerek cevap verdi. Peker mesleğinin inşaat ve futbolcu menajerliği olduğunu aylık gelirinin ise 5 bin TL olduğunu ifade etti. Ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kimlik tespitine geçildi. 1952 doğumlu olduğunu ifade eden Yıldırım evli ve iki çocuk sahibi olduğunu söyledi. Başkan Ekinci, Yıldırım'a da "Allah bağışlasın" dedi. Yıldırım ise "Sağolun" diye yanıtladı. Mesleği sorulan Yıldırım, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olduğunu aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Ekinci Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt vermesi dikkat çekti. Tutuklu sanık Bülent Uygun ise aylık gelirinin tutuklanmadan önce 300 bin TL olduğunu ancak şu an bir gelirinin olmadığını belirtti. Sanıkların kimlik tespiti devam ediyor.

GÜLEREK TEPKİ VERDİ

Oldukça rahat bir tavırla duruşmayı takip eden Aziz Yıldırım'ın, önündeki dosyaya göz atması dikkati çekti. İddianamenin okunmaya başladığı sırada Yıldırım, suçlamalara ise gülerek tepki gösterdi.

MAHKEMEDEN AYRINTILAR

- Mahkeme Heyeti Başkanı şu anda duruşma salonuna giriş ve çıkışları yasakladı.
- İddianame okunmaya başlayınca avukatların büyük bölümünün salonu terk etmesine sinirlenen hakim, "düzeni bozmayalım" diye uyarıda bulundu.
- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: "Biz burada takımları, sporu yargılamıyoruz. Yapacağımız tek şey iddianamedeki olaylarla ilgili yargılama. Bir yanlışlık varsa iddianamenin içinden ayıklayıp bunlara karar vereceğiz."
- Aziz Yıldırım'ın avukatı iddianamenin okunmaması konusunda başvuru yaptı. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, bu başvuruyu reddetti.
- Yargılananları izlemeye yaklaşık 200 kişi geldi..
- Şekip Mosturoğlu, yakınlarını izleyiciler bölümünden görünce gözyaşlarını tutamadı ve ağladı.
- İddianame okunmaya başlandı.
- Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer twitter'dan şunları söyledi: "Kimlik tespiti yapıldı, iddianame okunmaya başlandı. Bu 3-4 gün sürecinde iddianamenin okunması sürer deniliyor. Arkadaşlarımzın bu hafta savunma yapma imkanları olmayacak gibi gözüküyor."
- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, diğer tutuklu sanıklarla salona alındı.
- Sarı-lacivert kravat takan Yıldırım, salona elinde 3 klasörle geldi.
- Tutuklu sanıkların bulunduğu bölümde en ön sıraya oturan Yıldırım bir süre avukatlarıyla konuştu.
- Yıldırım'ın moralinin iyi olduğu gözlendi.
- Yıldırım bir süre sonra ayağa kalkarak izleyiciler bölümündekileri el sallayarak selamladı.



TUTUKLU SAYISI 23'E DÜŞMÜŞTÜ

Fenerbahçe Klubü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 3 Temmuz 2011 tarihinde gözaltına alınmasıyla start alan soruşturmayı Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk yürütmüş Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda futbolcu teknik direktör ve yönetici 31'i tutuklu 93 kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı. 401 sayfalık iddianame İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 Aralık'ta kabul edilmiş, Bu arada sanıklar hakkında uygulanması istenen 6222 sayılı yasada değişiklik yapan 6259 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun 24 Kasım'da yürürlüğe girmişti. Davaya bakan mahkemenin 12 Aralık 2011 tarihinde, Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişiyi tahliye etmiş dava kapsamında tutuklu sayısı 23'e düşmüştü.

YILDIRIM'IN 72 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

401 sayfalık iddianamede sanıklar için istenen cezalarr ise şöyle:

Eski Giresunspor Kulübü Başkanı olduğu belirtilen Olgun Peker'in, "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurup yönetmek", "dolandırıcılık", "yağma", "rüşvet", "şike", "konut dokunulmazlığını ihlal etmek", "mala zarar vermek", "tehdit", "resmi belgede sahtecilik" ve 'özel belgede sahtecilik" suçlarından 48 ile 115 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurup yönetmek", "dolandırıcılık", "şike" ve "teşvik primi vermek" suçlarından toplam 22 ile 72 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

MOSTUROĞLU İÇİN 21 YIL 3 AYA KADAR HAPİS

Aziz Yıldırım tarafından kurulan örgüte üye olduğu iddia edilen Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun da "suç örgütüne üye olmak", "dolandırıcılık", "şike" ve "teşvik primi vermek" suçlarından 6 yıl 9 aydan ile 21 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, benzer suçlamalara ilişkin olarak Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri İlhan Ekşioğlu'nun 19,5 yıl ile 65 yıl 3 ay, Alaeddin Yıldırım'ın 5 yıl ile 16 yıl 8 ay, Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın 16 yıl 2 ay ile 53 yıl 8 ay, Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Koordinatörü Cemil Turan'ın 8 yıl ile 26 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

GÜMÜŞDAĞ İÇİN 7,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekiliği görevinden istifa eden Göksel Gümüşdağ'ın "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan suç örgütüne üye olmak" ve "şike" suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

SADRİ ŞENER İÇİN 3,5 YIL HAPİS İSTEMİ

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) eski yöneticisi Serdal Adalı'nın "şike" suçundan 1,5 ile 4,5 yıl arasında, BJK futbol direktörü Tayfur Havutçu'nun aynı suçlamaya ilişkin 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in "teşvik primi verme girişiminde bulunmak" suçundan 1 yıl 2 ay ile 3,5 yıl, Trabzonspor Asbaşkanı

Nevzat Şakar'ın "teşvik primi verme girişiminde bulunmak" ve "tehdit" suçlarından 1 yıl ile 3 yıl 9 ay arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi

DİĞER SANIKLAR İÇİN İSTENEN CEZALAR

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın da "örgüt üyesi olmak" ve "şike" suçlarından 2,5 ile 7,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, sözleşmeleri fesh edilen Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un 5 yıl 3 ay ile 16 yıl 9 ay arasında, sportif direktörü Ümit Karan'ın da 2 yıl 9 ay ile 9 yıl 3 ay arasında hapse çarptırılmaları istendi. Futbolcu İbrahim Akın'ın "şike" ve "teşvik primi" suçlarından 2 yıl 9 ay ile 8 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, futbolcu İskender Alın'ın da benzer suçlamalara ilişkin 1 yıl 9 ay ile 5 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü. Futbolcu Serdar Kulbilge'nin "dolandırıcılık" suçundan 4 ile 14 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, futbolcular Mahmut Boz ve Murat Şahin'in de aynı suçlamaya ilişkin 2 ile 7 yıl hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Emmanuel Emenike, İlhan Çelikay, Korcan Çelikay, Mehmet Yıldız ve Mustafa Ulaş Ortakaya hakkında "şike" suçundan 1 ile 3'şer yıl arasında hapis cezası istenen iddianamede, Gökçek Vederson, Sercan Yıldırım ve Sezer Öztürk'ün de "teşvik primi" suçlamasına ilişkin 9 ay ile 2 yıl 3'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü. İddianamede, diğer sanıkların da benzer suçlamalara ilişkin 1 ile 24 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR KADIKÖY’DEN SİLİVRİ’YE KONVOY OLUŞTURDU

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde bugün başlayacak olan olan "Futbolda Şike Davası"nın ilk duruşması için Silivri’ye gidecek Fenerbahçeli taraftarların büyük bir çoğunluğu Kadıköy Salı Pazarı’nda toplandı. Taraftarların oluşturduğu 20 otobüslük konvoy, tutuklu olan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan ve Amatör Şubeler Genel Koordinatörü Cemil Turan’a destek vermek için Silivri’ye hareket etti. Otobüslerin yanı sıra özel otomobilleriyle gelen taraftarların sayısı da fazlaydı. Taraftarlar, Sarı Lacivert Derneği, Fenerbahçeliler Derneği, 12 numara ve birçok taraftar grubunun organizasyonunda, sabah erken saatlerde eski Salı Pazarı’nda bir araya gelerek tezahüratlar yaptı. Araçlarla Silivri’ye konvoy halinde hareket eden taraftarlar korna sesleriyle İstanbul’u uyandırdı.

TEM OTOYOLUNU KESTİLER

Silivri’ye hareket eden Fenerbahçeli taraftarlar TEM Otoyolu’nda trafiğin akışını durdurdu. Yaklaşık 5 dakika süre ile araçlarını durduran taraftarlar geriden gelenlerin de konvoya yetişmesini sağladılar. Kadıköy Salı Pazarı’ndan hareket eden taraftarların yanı sıra farklı güzergahlardan gelen, Mahmutbey gişelerinde buluşan son olarak da TEM Selimpaşa çıkışında ve E-5’ten TEM’e katılım kavşaklarında çoğalan taraftarlar tüm katılımcılarla Silivri’ye devam etti. Konvoyun ilk otomobil ve otobüsleri az önce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi’ne ulaştı.

"HAKLIYIZ, KAZANACAĞIZ"

Fenerbahçeli taraftarlar yöneticilerinin suçsuz olduklarına inanıyorlar. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde bugün başlayacak olan olan "Futbolda Şike Davası"nın ilk duruşması için sabahın karanlığında Silivri’ye giden Fenerbahçeli taraftarlar "Haklıyız, kazanacağız" dediler. Taraftarların sözleri şöyle:
"Gördüğünüz gibi heryer sarı-lacivert. Fenerbahçe’nin adı bu tür olaylarda geçmemeli. Türkiye’nin en büyük kulübü olduğunu herkes biliyor zaten. Suçsuz olduğumuza unanıyoruz, haklıyız kazanacağız diyoruz...Başka söze gerek yok.
Başkanımızın yanına gidiyoruz, birlikte güzel günler göreceğiz. Kendisini göremeyeceğiz ama kalbimiz onlarla, sesimizi dışarıdan duyuracağız. Sesimiz kuvvet olacak.
Savunma başladıktan sonra işin renginin değişeceğine inanıyoruz...
Taraftar sayısı çok önemli değil önemli olan verilmek istenen mesaj. Fenerbahçe’nin yargılandığı bir gün, biz de desteğimizi vereceğiz.
Orada sürekli orada kalacak bir kitle olacak. İlk günkü kadar kalabalık olmasa da mutlaka sürekli destek verenler olacak. Duruşma Çağlayan’a taşındığında ise daha rahat gideriz. Bu sevdamıza kimse engel olamaz.
Dönüş yolunda en son Başkanımızın da bizimle geleceğine, beraber döneceğimize inanıyoruz.
Gururumuzsun sen Kanarya, 25 milyon taraftarınla."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Seralar Kundaklandı
 
Greentree Zirvesi Sonrası İlk Görüşme
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Yarın bu listeye bakmayı unutmayın!
TMSF, bankalarda unutulan paraları yarından itibaren askıya çıkıyor...
Öncelik insani yardım
ABD'de bulunan Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Clinton'la görüştü. Ana ...
Askeri Konvoy'a Saldıracaklardı
Mardin’den bomba yüklü otomobille Diyarbakır’a giden PKK’lılar, jandarma ...
Ergin 'Düzenleme MİT’le sınırlı kalmayabilir'
Muhalefetin yoğun tepki gösterdiği MİT kanunundaki değişiklik yalnızca ...
 
 
Futbolda şike davası başladı
"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ...
Diyarbakır'da çatışma
Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Aktepe köyü yakınlarında jandarma ve ...
Asıl kar cuma günü geliyor
Avrupa'da etkili olan soğuk hava, yeniden Türkiye'ye gelecek. Yarından ...
Gelir testi yaptırmayanlar için süre daraldı
Türkiye genelinde 9.1 milyon yeşil kartlı ve SGK’da kaydı bulunmayan 1.7 ...
 
 
Arınç: Savcı görevini kötüye kullandı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT’çileri ifadeye çağıran savcının ...
Başsavcılık'tan MİT açıklaması
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Seçen yaptığı yazılı açıklamada ...
Sendikalara KCK baskını
Türkiye yine hareketli bir sabaha uyandı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ...
Cari işlemler açığı 2011'de 77.09 milyar dolar oldu
Türkiye'nin 'yumuşak karnı' olarak nitelendirilen cari açık 2011'i rekorla kapattı.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
UBP Milletvekili   Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya