Türkiye’nin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmeler MGK'da ele alındı
|
 |
|
|
Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi. |
 |
|
 |
31 Temmuz 2019 Çarşamba - 08:07 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Millî Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, “Doğu Akdeniz’deki uluslararası hukuktan kaynaklanan hak ve menfaatlerimiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik bölge barışı ve istikrarını esas alan, iş birliğinin gelişimine katkıda bulunan, kararlı ve ilkeli tutumumuzun sürdürülmesinin hayati önem arz ettiği kaydedilmiştir” denildi.
umhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda Türkiye’nin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmelerin ele alındığı bildirildi.
BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI KARARLILIKLA MÜCADELE VURGUSU
Türkiye’nin millî birlik ve beraberliği ile bekasını tehdit eden PKK/PYD-YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı yurt içi ve yurt dışında sürdürülen mücadele hakkında Kurul’a bilgi sunulduğu ve bu konuların bütün boyutlarıyla müzakere edildiği kaydedilen bildiride, PKK terör örgütüne karşı Irak’ın kuzeyindeki “Pençe-1 ve Pençe-2 Harekâtları”nın başarıyla yürütüldüğü, operasyon yapılan bölgeler tamamen temizlenene kadar terörle mücadele harekâtların devam edeceği önemle vurgulandı.
Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli Türk diplomatının şehit olduğu menfur saldırının sert şekilde kınandığı ifade edilen bildiride ayrıca, “Eylemin arka planının aydınlatılması ve sorumluları hakkında gereğinin yapılması hususundaki çalışmaların sonuna kadar yakından takip edileceği kaydedilmiştir” denildi.
“PKK/PYD-YPG’NİN ASKERÎ VE SİYASİ AÇIDAN DESTEKLENMESİ KABUL EDİLEMEZ”
Bildiride, çocukları zorla silahlandırarak terör eylemlerine alet eden PKK/PYD-YPG’nin bahse konu suçları uzun süredir işlemekte olduğu bilinmesine rağmen, bazı ülkelerce halen müttefik olarak görülerek, eğitim ve teçhizat dâhil, askerî ve siyasi açıdan desteklenmesinin kabul edilemez olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: “PKK terör örgütünün Suriye uzantısı olan PYD-YPG’nin sözde yöneticileri başta olmak üzere bazı teröristlerin kırmızı bültenden çıkartılmasının, FETÖ üyesi bazı teröristlerin ise kırmızı bültene alınmamasının küresel ölçekteki terörle mücadeleye ve İnterpol’ün kuruluş gayesine büyük zarar verdiği değerlendirilmiştir.
“SURİYE SINIRI BOYUNCA BİR 'BARIŞ KORİDORU'NUN İNŞASI İÇİN KARARLILIĞIMIZ TEYİT EDİLMİŞTİR”
Bildiride ayrıca, “Suriye sınırımız boyunca oluşan otorite boşluğunun ülkemize yönelik tehditleri artırması sebebiyle, sınır güvenliğimiz çerçevesinde, bölgenin tüm terör unsurlarından temizleneceği ve bütün gücümüzle bir ‘barış koridoru’nun inşası için gayret sarf edileceği hususundaki kararlılığımız teyit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Türkiye’nin stratejik ortaklık, savunma ve güvenlik iş birliği konusundaki hassasiyeti ve beklentilerinin dile getirildiği vurgulanan bildiride, “NATO antlaşması ile ikili anlaşmaların ruhuna uygun olarak, ülkemizin uluslararası hukuk ve ahde vefa ilkesi çerçevesinde taahhütlerine ve sorumluluklarına riayet ettiği, müttefiklerimizden de aynı hassasiyetin beklendiği ifade edilmiştir” denildi.
Bildiride, “Doğu Akdeniz’deki uluslararası hukuktan kaynaklanan hak ve menfaatlerimiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik bölge barışı ve istikrarını esas alan, iş birliğinin gelişimine katkıda bulunan, kararlı ve ilkeli tutumumuzun sürdürülmesinin hayati önem arz ettiği kaydedilmiştir” vurgusu yapıldı.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Kemer’de “Mor turizm” başladı
Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Ailesinin En Mutlu Günü
KKTC Meclisinde Nisap Sağlanamadan Tatil Başladı
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan ''Adaletsiz Dünya Eleştirisi''
Moda dünyasının usta ismi Muammer Ketenci'de Eşme Heyecanı
İstanbul, Kulaklara Caz Fısıldadı
Tatilcilerin Yeni Adresi Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa
Bursa Merkezli Antalya Ve Mardin'de Fuhuş Operasyonu
KKTC'de "Eşit Egemen İki Devlet" başlıklı panel
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|