Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   29/36 °C
 
 
    Antalya'da Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden 2 şahsa gözaltı  
 
    Bakan Tunç: Provokatif girişimler ve asılsız iddialarla ilgili soruşturmalar sürüyor  
 
    UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez  
 
    Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde Melek Mosso rüzgarı  
Erdoğan: Millete Efendi Değil Hizmetkar Olmaya Geldik
Erdoğan: Millete Efendi Değil Hizmetkar Olmaya Geldik
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi ve ‘Bu beyefendi siyasete dışardan böyle kaynak yaparak geldi, genel başkan oldu’ dedi
 
22 Ocak 2011 Cumartesi - 10:21

Başbakan Erdoğan, Ardahan'da PTT Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ardahan'a yaptıkleri hizmetleri anlattı.
''Şunu unutmayın; biz hizmet üretiriz, biz eser üretiriz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
"Ama birileri de sadece ve sadece dedikodu üretir; sadece ve sadece iftira üretir, yalan üretir... Türkiye genelinde biz bunu nasıl yaşıyorsak işte Ardahan'da da aynısını yaşıyor, aynısını görüyoruz. Ardahanlıların çok güzel bir sözü var; 'cığıza, cur bahane'... Yani kişi oyunu bozmaya, mızıkçılık etmeye niyetliyse her türlü bahaneyi bulur... İşte bunlar böyle... Bunların Ardahan'da gösterecekleri tek bir eserleri yoktur. Bunların 1992'den beri Ardahan'a kazandırdıkları bir eserleri, bir hizmetleri yoktur. Ama oyun bozmak için, hizmetleri engellemek için de ellerinden geleni yaparlar. Bunların ne Ardahan ne Türkiye için tek bir projeleri, geleceğe ilişkin hiçbir vizyonları yoktur. Ama var olan projeleri, var olan planları bozmak için de her yola başvururlar. Bunların işi hiçbir zaman yapmak olmadı. Bunlar ne zaman geldiyse bozmakla ilgilendiler. Hani, Ardahanlılar der ya; 'ağustosta suya girseler, balta kesmez buz olur'... Ne zaman iktidara ortak oldularsa, ne zaman iktidarın bir ucundan tuttularsa, geçmişe bakın, o zaman Türkiye ekonomik krizlere maruz kaldı, diz boyu yoksulluğa, yolsuzluğa maruz kaldı."
Halktan, ''yapanla bozanı birbirinden ayırmasını, hizmet üretenle, iftira üreteni birbirinden ayırmasını, vizyonu, ufku, planı, projesi olanla bol keseden dağıtanı, popülizm yapanı birbirinden ayırmasını'' isteyen Başbakan Erdoğan, ''Birileri çıkıyor, kendi şahsına, kendi ismine keramet izafe ediyor. 'Kaynak benim' diyor... Hani, bir kuyrukta beklerken, birileri arkadan gelip araya girince, 'kaynak yaptı' derler ya... Bu beyefendi de siyasete dışardan böyle kaynak yaparak geldi, genel başkan oldu. Şimdi hızını alamadı, Türkiye'nin bütün ekonomik meselelerini de kendi ismiyle maşallah kendince çözüyor. Anadolu'da, hiçbir işe yaramayan buluşlar için bir benzetme yapılır, eskiler bunu çok iyi bilir. 'Con Ahmet'in devri daim makinesi' derler. Bunların ekonomiye buldukları kaynak da işte tıpkı 'Con Ahmet'in devri daim makinesi'ne benziyor...'' dedi.
 
KAYNAK TÜRKİYE

Erdoğan, AK Parti olarak yola çıkarken ''kaynak Türkiye'dir'' dediklerini hatırlatarak, Türkiye'nin gücünün, potansiyelinin ve birikiminin kaynak olarak yeteceğini söylediklerini, Türkiye'ye inandıklarını, güvendiklerini ve millete mahcup olmadıklarını dile getirdi.
8 yılda Türkiye genelinde 13 bin 600 kilometre duble yol yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, 160 bin yeni derslik yaptıklarını, 751 bin bilgisayarı okullara gönderdiklerini, 8 yılda 80 yeni üniversite açtıklarını ve artık üniversitesi olmayan ilin kalmadığını söyledi.
''Millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik'' diyen Erdoğan, AK Parti hükümetinin farkının bu olduğunu vurguladı. 470 bin konut ürettiklerini, şu ana kadar bunun 330 binini sahiplerine teslim ettiklerini bildiren Başbakan Erdoğan, KÖYDES ve BELDES'le Türkiye'nin en ücra köşelerine, en ücra köylerine kadar yol yaptıklarını ve su götürdüklerini ifade etti.
Tarımı ve hayvancılığı desteklediklerini, işçiyi, memuru ve esnafı enflasyon karşısında ezdirmediklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
''Küresel krize rağmen Türkiye'yi büyüttük, Türkiye ekonomisini büyüttük. Dikkatinizi çekiyorum; 2002 sonunda iktidarı devraldığımızda Türkiye'nin IMF'ye borcu 23.5 milyar dolardı. 23.5 milyar dolar borç devrettiler bize, şu anda biz bu borcu 5.7 milyar dolara kadar indirdik. 23.5 buraya.... Birileri laf eder, biz iş üretiriz, iş.
Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini bize 27 milyar dolar olarak devrettiler, şu anda Merkez Bankası'nın kasasında 80 milyar dolar var. 27 milyar dolar nire, 80 milyar dolar nire? Bu bizim milli bankamız. Soydular, soğana çevirdiler. Bizden önce biliyorsunuz 3 partili bir iktidar vardı. 21 tane bankayı fonladılar, boşalttılar. Hazine'den oraları takviye ederek, bedelini benim Ardahanlı köylüme, memuruma, işçime, esnafıma, velhasıl tüm Türkiye'ye ödettiler. 
Şimdi böyle bir şey duyuyor musunuz, var mı böyle bir şey? Amerika'da Lehman Brothers çöküyor, bankalar çöküyor, Avrupa'da çöküyor. Türkiye'de bir tane banka çöktü mü? Farkımız bu. Niye? Yere sağlam basıyoruz, sağlam. Eşeği sağlam kazığa bağlayacaksın, ondan sonra Allah'a emanet edeceksin. Bizim işimiz bu. Yola çıkarken dediğimiz gibi, 3 tane 'Y' ile mücadele edecektik değil mi? Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar... Biz bu mücadeleyi başarıyla verdik, veriyoruz. Yani sizin bize emanetiniz olan bu devlet kasasını, bu hazineyi biz birilerine peşkeş çektirmiyoruz. Farkımız bu.''
''Hamdolsun, bugün bölgesinde güçlü, dünyada itibarlı, her türlü denklemin içinde yer alan, söz söyleyen bir Türkiye var. Bugün, ekonomisiyle, artan itibarıyla, artan gücüyle dikkatleri üzerine çeken, parmakla gösterilen bir Türkiye var'' diyen Erdoğan, ''Allah'ın izniyle, sizlerin hayır dualarıyla çok daha fazlasını başaracağız. İnşallah, 2023 yılına dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olarak gireceğiz. Bizim büyük hedeflerimiz, büyük ideallerimiz var. Bizim Türkiye'ye ilişkin hayallerimiz, o hayalleri gerçeğe dönüştürecek projelerimiz var. Birlik içinde, beraberlik içinde, tek yürek halinde geleceğe yürüyecek, inşallah tüm hayalleri gerçeğe dönüştüreceğiz'' dedi.
Başbakan Erdoğan, konuşmaların ardından, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve diğer yetkililerle birlikte kurdeleyi keserek, toplu açılışı yaptı.

POLİSLERE KIZDI

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışın yapıldığı PTT Meydanı'nın yanında bulunan Ardahan Belediyesi'ni ziyaret sırasında, otobüsten inerek halkın arasına girdi. Vatandaşların, güvenlik görevlileri tarafından yaklaştırılmaması üzerine, Başbakan Erdoğan, Başbakanlık otobüsüne tekrar çıkarak, eline mikrofonu aldı ve güvenlik görevlilerinden vatandaşları bırakmalarını istedi. Erdoğan, ''Vatandaşın önünü kesmeyin, bırakın. Bütün vatandaşları alana davet ediyorum. Buyurun hep beraber alana geçelim'' dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Eksik Dozlu Aşı Hayatlarını Kararttı
 
Türk Uçakları Uluslararası Alanda Çok Güvenli
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Eksik Dozlu Aşı Hayatlarını Kararttı
Çankırı'da eksik dozlu kızamık aşısı yapıldığı iddiasıyla 6 yaşındayken ...
İkinci Ergenekon Davasında Tahliye
İkinci ''Ergenekon'' davasında, tutuklu sanıklardan Yaşar Oğuz Şahin'in tahliyesine karar verildi.
Hizbullah Operasyonunda 2 Tutuklama
İstanbul'da terör örgütü Hizbullah'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına ...
Erdoğan: Büyük Hedeflerimiz Var
Ardahan'da 27 adet kamu hizmet binasının toplu açılış programında konuşan ...
 
 
'Ucube' Tartışmasında Özür
‘Ucube heykel’ tartışmalarının ardından Kültür Bakanı'na yönelik söylediği ...
Dalan: Beni Tutuklamazsanız Gelirim
‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ davası kapsamında kırmızı bültenle aranan ...
Erbakan Yeniden Hastanede
Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan yeniden hastaneye kaldırıldı
Şişli’de Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Açılıyor
Şişli Belediyesi’nin bölgedeki hayvanların rehabilitesini sağlamak amacıyla ...
 
 
Milas-Söke Karayolu 2 Saat Kapatılacak
Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Milas-Söke karayolu, Bafa ...
Sultanbeyli’de Aile Faciası
3 çocuklarını yetim bırakan çiftin aynı tabancayla intihar ettikleri belirlendi
Önce Soydu Sonra Soyulduk Diye Polisi Aradı
Kadıköy'de geçtiğimiz gün ‘soyulduk’ diyerek polise haber veren İddaa ...
Antalya’nın En Tanınmayan Milletvekili İrbeç İstifa Etti
Ak Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Antalya ile ilişkilerinin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya'da Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden 2 şahsa gözaltı

Antalya'da Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden 2 şahsa gözaltı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya