Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   29/33 °C
 
 
    Muratpaşa Doğa Kampı başlıyor  
 
    Genç Model Nevide Çiçek Yarışma Sevincini Bayrağımızla Birlikte Paylaştı  
 
    Kıbrıs'da KTMMOB gündeminde Özyalçın Construction var  
 
    Abdal Musa Anma etkinliklerine yoğun ilgi  
Erdoğan: Yenilen Pehlivan Güreşe Doymazmış
Erdoğan: Yenilen Pehlivan Güreşe Doymazmış
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütünün bu kanlı saldırıları esasen bir 'hayır' kampanyasıdır." dedi.Muhalefete yüklenen Erdoğan: "Yenilen pehlivan güreşe doymazmış" şeklinde konuştu.
 
10 Ağustos 2010 Salı - 23:52

 

 

 

 

Erdoğan, Trabzon Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde konuşmasına, "Yarın başlayacak olan Ramazan-ı Şerifin, rahmet, bereket ayının, ebedi azaptan kurtuluş ayının milletimiz için, İslam dünyası için, tüm insanlık için barışa vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum.'' diyerek başladı.

Konuşmasına, bir Trabzon türküsünden alıntıyla devam eden Erdoğan, ''Ne güzel söylemiş şu Trabzon türküsü 'uy Trabzon Trabzon, için kalaylı kazan, sevdaluk günlerime geldi çattı Ramazan.' Biz size sevdalıyız. Biz Trabzon'a sevdalıyız. Biz Karadeniz'e, Türkiye'ye sevdalıyız. Bizi bu topraklara olan aşkımız, sevdamız yollara düşürdü." ifadelerini kullandı.

Yıllar önce merhum Adnan Menderes'in Trabzon'a geldiğini ve aynı meydanda halka hitap etmek istediğini hatırlatan Erdoğan, "O mitingde merhum Menderes'i konuşturmadılar. Provokasyonlar yaptılar, o da kalktı Trabzon Belediyesi'nin şu balkonuna çıktı ve oradan 'yeter, söz milletindir' diye haykırdı'. 2002 yılının Eylül ayında aynı balkondan Trabzon'a ben de seslendim. Adnan Menderes 'yeter söz milletindir' demişti, ben de aynı noktadan hareketle 'yeter söz de milletin, karar da milletindir' demiştim. Trabzon'dan haykırdığımız o çağrı bugün hamdolsun tüm Türkiye'ye ulaştı. Merhum Menderes'in milletle kurduğu gönül köprüsüne, milletle muhabbetine tahammül edemediler. Onun milletini her şeyin üzerinde gören, milleti egemenliğin sahibi gören demokrasi aşkını hazmedemediler. Asıl hazmedemedikleri milli iradeydi, demokrasiydi, sivil siyasetti. İşte bugün de aynısını yapıyorlar. Bugün de milletin söz, karar sahibi olmasından rahatsızlar. Bugün de egemenliğin millete ait olmasından rahatsızlar, bunu hazmedemiyorlar." diye konuştu.

 

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BU KANLI SALDIRILARI ESASEN BİR 'HAYIR' KAMPANYASIDIR"

Terör örgütü PKK'nın bir süredir kanlı eylemler yaptığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Terör bir yandan güvenlik güçlerimize saldırırken, diğer yandan da şehirlerimizi, ilçelerimizi kirli senaryolarla, kirli oyunlarla tahrik etmeye çalışıyor. Buradan Trabzon'dan açık açık söylüyorum, terör örgütünün bu kanlı saldırıları esasen bir 'hayır' kampanyasıdır. Demokrasiye hayır diyorlar. Özgürlüklere hayır diyorlar, güçlü Türkiye'ye hayır diyorlar, büyük Türkiye'ye hayır diyorlar, güvenli, huzurlu Türkiye'ye birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, hayır diyorlar. Bunların yanında CHP, MHP var, beraber hareket ediyorlar. Bunlar hiç bir araya gelebilirler miydi? Eskiden bir araya geliyorlardı ben bunlar ruh ikizi diyordum. Şimdi BDP de bunların yanına geldi. Şimdi ruh üçüzü oldular. Milleti tedirgin ederek hissiyatını etkileyerek ilk siyasete halk oylamasına yön vermeye çalışıyorlar. Benim milletim buna prim vermedi. 12 Eylül'de bu kirli oyunları ortadan kaldırmaya bunları bozmaya evet mi? Terör örgütünün içerideki kirli odakların kirli çetelerle nasıl işbirliği içinde olduğunu biliyorsunuz. Yazılan iddianamede tüyler üpertici kirli ortaklıkları biliyorsunuz. Bugün de maalesef bu kirli oyunlar böyle devam ediyor. Bu terör, bu çeteler işte bunlarla beraber. Maalesef bir takım siyasi partiler de bilerek ya da bilmeyerek bu oyunun figüranı oluyorlar. Terör örgütü benim askerime, polisime alçakla saldırırken Ankara'da bazıları bunu fırsat bilip hükümete saldırıyor aynı anda. Allah'ın izniyle, milletimizin sağduyusuyla Türkiye bu oyunlara gelmeyecek."

12 Eylül'de darbe anayasası, milletin anayasasının oylanacağına işaret eden Erdoğan, "CHP, MHP, BDP bunlar darbe anayasasına çağrı yapıyorlar. Bu arada güzel şeyler de oluyor. Geçen günü baktım Kemal efendi diyor ki 'bir beyaz var oy pusulasında bir de kahverengi. Biliyorsunuz kahvenin rengi kahverengidir' Yahu iyi ki öğrendin kahvenin rengini, bugüne kadar bilmiyor muydun? Bir de 'bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır, oyunuzu gelin o kahverengin üzerine basın' dedi. Şimdi ben de diyorum ki ananızın ak sütü gibi o bembeyaz var ya, mührü oraya basın." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdroğan, muhalefet partilerinin, anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasını kendileri için bir ankete dönüştürme çabasında olduğunu belirterek, şeyle dedi: "Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, bunlar adet edinmiş, her yenilgiden sonra hemen yeninden erken seçim isterler. Erken seçimi bize kabul ettiremediler. Şimdi halk oylamasını bir seçime, bir ankete dönüştürmenin gayreti içindeler. Gittikleri hiçbir yerde anayasa değişikliğini konuşmuyorlar. Kemal efendi buraya geldi. Anayasa değişikliğinden bahsetti mi? Sağolsun bol bol benden bahsetti. Ve neden bu değişikliğe karşı çıktıklarını açıklamıyorlar. TBMM'ye oy kabinine girip 'hayır' diyemeyenler şimdi gelip millete diyor ki 'ben oy kabinine giremedim siz sandığı gidip 'hayır' deyin. Sen milleti enayi mi zannettin? Şimdi gelip millete bunu diyorsun. Bu millet senin uşağın değil. İşte farkımız burada. İşte benim geçen günü o memur ifademi kullandığım yerde sen CHP zihniyetin memurusun. Biz milletin memuruyuz, farkımız bu."

 

"MUHALEFET KENDİ İÇİNDEN ÇIKAN SAĞDUYULU SESLERE DE TAHAMMÜL EDEMEDİ"

Muhalefetin, kendi içinden çıkan sağduyulu seslere de tahammül edemediğine değinen Erdoğan, "O sağduyulu, vicdanlı sesleri bastırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ben kampanyayı Bingöl'den başlattım. O gün Bingöl'de CHP'li başkan 'evet' dediği için disiplin kuruluna sevk edildi. Biz bunları hatırlatınca da CHP Genel Başkanı çıkıyor, 'partimizi karıştırmaya çalışıyorsunuz' diyor. Yahu zaten karışıksın, biz kimsenin partisine niçin karışalım. Partisinin iç işlerine niçin karışalım. Bizim böyle bir derdimiz yok ama CHP'yi karıştırmak için dışardan birilerine de ihtiyaç yok. Kendileri o işleri zaten yapıyorlar." dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın daha önce kendisi için 'Abbas yolcu' dediğini hatırlatan Erdoğan, "Sonra ne oldu, kim yolcu oldu', yeni genel başkan 'ben aday değilim' dedi. İki üç kere açıklama yaptı. Eski genel başkanı ziyaret etti, evinde o malum kaset olayından sonra ve ziyaretten sonra çıktı açıklama yaptı, 'aday değilim' dedi. Bir gün sonra baktık ki 'adayım' dedi. Niye? Emir büyük yerden geldi. Memur ya. Onun memurluğu böyle, CHP zihniyetinin memurluğu. Bu nasıl dürüstlük? Şimdi iş meydana çıktı. Demek ki o kaseti hazırlayanlar da ortaya çıktı. Bu CD'ler, bu kasetler siyasette maalesef rezalet. Eğer siyasete soyunan, siyasetin içine giren, hele hele bu temsil makamlarında olanlar ahlaki yönden bozulmuşsa, bu ahlaki yönden bozulanlar da hala siyaset yapıyorsa, bu milletin değerleriyle bunlar çatışıyorsa, benim milletim ahlak yoksunu olan bu türleri herhalde barındırmayacak. Hele hele hanım kardeşlerim bu türlere en büyük dersi sandıkta vermesi gerekir diye düşünüyorum. Kendi eşine en önemli saygısızlıktır, hakarettir. Maalesef bunları anlamak mümkün değil. Şimdi yeni genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) farklı sözlerle aynı şeyi söylüyor. Her gittiği yerde diyor ki 'bunlar gidici'. 'Abbas yolcu' diyenler yolculuğa çıktı. Bize gidici diyenlere de millet en güzel cevabı 12 Eylül'de verecek."

Başbakan Erdoğan, mitingin ardından daha sonra geceyi geçirmek üzere memleketi Rize'ye hareket etti.

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Konya'da Şehit Olan Polis Memurunun Eşi de Polis
 
Eski Eşini Parçalayarak Buzdolanında Sakladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Kılıçdaroğlu: Çiftçiyi ve Üreticiyi Destekleyeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referanduma 'hayır' mitingleri kapsamında ...
Kılıçdaroğlu'na Yüce Divan cevabı
Başbakan Erdoğan, memleketi Rize'de partisinin mitinginde yaptığı konuşmada ...
Memura promosyon müjdesi
Banka Promosyonlarının Dağıtımıyla ilgili Başbakanlık Genelgesinde yapılan ...
Kılıçdaroğlu: Mazotu Yarı Fiyata İndireceğiz
12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi yurt gezisine devam eden CHP Genel ...
 
 
CHP'li Eşref Erdem'den 'EVET' İstifası
CHP'de referandumda anayasa 'evet' oyu kullanacağını açıklayan CHP Ankara ...
Deniz Baykal'ın deniz keyfi...
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'in Çeşme ilçesinde denize girdi.
CİNDORUK Neden Duygulandı ?
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Recep ...
Kılıçdaroğlu: 'YİĞİTSEN MAHKEMEYE VER'
Kılıçdaroğlu, “Bakın burada söylüyorum, 'Sayın Başbakan 1 milyar dolara ...
 
 
Arınç: TSK Komutasız Kalmaz
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı BülentArınç, ''Türk Silahlı Kuvvetleri ...
Memur Kemal Efendi SSK'yı Batırdı !
Başbakan, kendisine “Recep Bey” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
Baykal: Beni Yalnız Bıraktılar
CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal katıldığı TV Programında, Genel Başkanlıktan ...
Yemek Kitabı Değil ANAYASA !
Başbakan Erdoğan, Eskişehir’de, Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, “Bu anayasada ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Genç Model Nevide Çiçek Yarışma Sevincini Bayrağımızla Birlikte Paylaştı

Genç Model Nevide Çiçek Yarışma Sevincini Bayrağımızla Birlikte Paylaştı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya