Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, Özelleştirme Yasası‘nın 56. maddesinin değiştirilmesi için baskı ve girişimlerin yapıldığı belirtilerek, “Değişiklik önerisi, Hükümet Programı’nda yer alan ‘mali disiplin’ ve ‘cari harcamalarda bütçe tasarrufu’ gibi temel ilkeler ile tutarlı olmadığı gibi, KKTC bütçesinin olumsuz yapısını daha da bozabilme tehlikesi taşımaktadır“ denildi.
KKTC bütçesinin yaklaşık yüzde 85’inin personel ve transfer harcamaları için kullanıldığı ifade edilen açıklamada, “Bu değişiklikle ortaya çıkacak ek mükellefiyetler, yapısal bir sorun haline gelen bu tabloyu daha kötü bir noktaya getirerek kamu kesiminde mali disiplinin sağlanması ve kamu kaynaklarının kullanımında etkinliğin ve verimliliğin artırılması yönündeki çalışmalara önemli bir darbe vuracaktır“ denildi.
Sürdürülemeyen bir ekonomik yapıda ısrar etmenin gelecek kuşakların refahını tehlikeye atmak anlamına geldiği belirtilen açıklamada, hükümet, kamuya yeni yükler getirecek yaklaşımlardan kaçınmaya çağrıldı.