Beyaz koruyucu giysiler giyen yüzlerce polis, 11 Mart'tan bu yana ilk kez, radyasyon yayan Fukuşima nükleer santralinin dışındaki 10 kilometre yarıçaplı alanda yıkıntıların arasında cesetleri aramaya başladı.
Polis, radyasyon seviyesinin azalmasının santral civarında arama çalışmalarına olanak sağladığını söylerken, polislerin koruyucu elbiselerinin yırtılmaması için büyük dikkatle çalıştıkları kaydediliyor. Polis yetkilileri, bölgede 1000 civarında kayıp olduğu bildirilen kişilerin cesedinin bulunduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.
Japonya'nın kuzeydoğusundaki büyük depremin ardından yapılan çalışmalarda şimdiye kadar 13 bin 400 kişinin cesedi bulunurken, 14 bin 800'den fazla kişinin ise kayıp olduğu belirtiliyor.
Bu arada Fukuşima santralinin içinde ise işçiler tsunami sonrası soğutma sistemleri devre dışı kalan reaktörlerdeki durumun istikrara kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor.
YİNE ŞİDDETLİ DEPREM
Japonya'nın kuzeydoğusunda, 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeofizik Enstitüsü'nden (USGS) yapılan açıklamada, denizin 11,2 kilometre altında meydana gelen, can ve mal kaybına yol açmayan depremin merkez üssünün, Japonya takımadalarını oluşturan Honshu'da yer alan Morioka'nın 190 kilometre doğusunda olduğu belirtildi. Depremin ardından tsunami alarmı verilmedi.
Bu son depremin de 11 Martta meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğunu belirten yetkililer, bugüne dek 5 büyüklüğünün üzerinde 400 artçı depremin meydana geldiğini kaydetti.
Japonya'da 11 Mart deprem ve tsunami felaketleri, 28 binden fazla kişinin ölmesine veya kaybolmasına ve maddi hasara yol açmıştı.