Şirinyalı'da Üreten Eller Pazarına İlgi Büyüyor
|
 |
|
|
Muratpaşa Belediyesi’nin, kadın emeğinin maddi karşılığını bulması ve kadınların yaşamlarını iyileştirilmesine yönelik çalışmalarından biri olan ‘Üreten Eller Pazarı’ başarıyla sürüyor |
 |
|
 |
14 Kasım 2020 Cumartesi - 12:22 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin, kadınların ve üyeleri kadınlardan oluşan kooperatiflerin ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşmasını sağlayan ‘Üreten Eller Pazarı’ her hafta Cuma günü Şirinyalı Kapalı Pazar Yeri’nde açılıyor. Ağ4ustos ayında ilk kez açılan ‘Üreten Eller Pazarı’na ilgi her geçen gün artıyor.
Sosyalleşiyoruz da
Pandemi koşullarında tekrar düzenlenen, sosyal mesafe ve hijyen uygulamalarının yanı sıra maske kullanımının da zorunluğu olduğu ‘Üreten Eller Pazarı’nda, el emeği ürünlerini doğrudan Antalyalılara sunan Meliha Devecioğlu; “10 yıldır, Elizi Pazarında örüyor, dikiyor ve sizlere sunuyordum. Muratpaşa Belediye’mizin bize yapmış olduğu bu güzel organizasyondan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Devamını bekliyoruz. Çok memnunuz, ayrıca sosyalleşiyoruz, arkadaşlarımız ile iletişimlerimiz çok güzel memnunuz” dedi.
Mutluyuz
Antalyalıları, her Cuma günü Şirinyalı Pazarı’nda kurulan Üreten Eller Pazarı’na davet eden Başak Bilgin ise “Yaklaşık 4 haftadır buradayım. Üretiyoruz, kendi el emeğimiz ürünler. Cuma günleri buradayız. Güzel bir ortam güzel bir proje mutluyuz memnunuz devamını da istiyoruz” diye konuştu.
Yeteneklerimi farkettim
Emekli olduktan sonra ahşap işleri ile ilgilenen eşinden esinlendiğini belirten emekli öğretmen Nilüfer Dumanlı şöyle konuştu; “Bende değişik şeyler yapmak istedim kursuna gittim. Belediyenin kursları çok işimize yaradı. Şu anda da devam ediyorum. Rölyef ağırlıklı çalıştım ama daha farklı şeylere de yeteneğimin olduğunu fark ettim. Belediye de bize böyle güzel bir ortam hazırladı. Gelip işlerimizi burada pazarlamaya çalışıyoruz. Hem kendimiz sosyalleşiyoruz, hem de daha hevesle yapıyoruz. Evdeyken bu kadar hevesli olmuyor insan. Ürettiklerimizi sergilediğimiz zaman daha bir hevesle yapıyoruz. Hoşumuza gidiyor.”
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
1. Uluslararası Türkiye Türkçesi Öğretimi Sempozyumu GAÜ'de Gerçekleşiyor
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|