Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   28/33 °C
 
 
    Akdeniz Üniversitesi’ne Academic Minister Ödülü  
 
    AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram Dünyaya Birleşmiş Milletlerden Seslendi  
 
    KKTC Milletvekili Hasan Küçük :Tehlikenin Farkına Varmalıyız  
 
    Muratpaşa Doğa Kampı başlıyor  
TSK Disiplin Kanunu'nda Tarihi Değişiklikler
TSK Disiplin Kanunu nda Tarihi Değişiklikler
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanun Tasarısı'nda değişiklikler yapıldığını, böylece oda ve göz hapsi cezalarının kaldırıldığını belirterek, "Buna paralel olarak 'disko' diye tabir edilen 'Disiplin Koğuşları' ve 'Disiplin Ceza ve Tutukevleri' de kaldırılmaktadır. Mevcut sistemdeki disiplin mahkemeleri kaldırılmış, bunların yerine disiplin kurulları teşkil edilmiştir. Daha önce yargı yolu kapalıyken, yeni uygulamayla disiplin cezalarından bazılarına yargı yolu açılacak'' dedi.
 
26 Kasım 2012 Pazartesi - 21:04

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Bina'da toplanan Bakanlar Kurulu, sona erdi. Bakanlar Kurulu'nun ardından ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç basın toplantısı gerçekleştirerek açıklamalarda bulundu. Bakanlar Kurulu'nun hükümetin 10'uncu yılını doldurduktan sonra 11'inci yılında yaptığı ilk Bakanlar Kurulu toplantısı olduğunu söyleyen Arınç, bu vesile ile geçmiş 10 yılı değerlendiren görüşmeler yapıldığını kaydetti.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in 8 kanunda 20'den fazla değişiklik yapan 4. Yargı Paketi'ni Bakanlar Kurulu gündemine taşıdığını belirten Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ise "Çeşitli Kanunlarda Yer Alan 'Özürlü' İbarelerinin Değiştirilmesine Dair Kanun Tasarısı"nı gündeme taşıdığını bildirdi. Bunun da 4 maddeden oluştuğunu söyleyen Arınç, "Bugünkü çeşitli mevzuatımızda yer alan 'Özürlü' ve 'Sakat' ibarelerinin 'Engelli', 'Çürük' ibarelerinin de 'Askerliğe elverişli olmayan' şeklinde değiştirilmesi öngörülüyor. Bu tasarı benimsendi ve TBMM'ye gönderilmesi kararlaştırıldı" diye konuştu.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, 'Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanun Tasarısı' ile alakalı olarak bir sunumu olduğunu söyleyen Arınç, "Bu tasarı 49 maddeden ibaret. TSK personeline uygulanacak disiplin hükümlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkindir" dedi. Arınç, düzenleme ile 'Disko' olarak bilinen Disiplin Koğuşları'nın kaldırıldığını belirterek şunları söyledi:
"Bu taslak, TSK Disiplin Kanunu'nda özet olarak kamuoyunda da zaman zaman tartışılan, şikayetlere yol açan bazı konular dikkate alınmıştı. Oda ve göz hapsi cezaları kaldırılmaktadır. Buna paralel olarak 'disko' diye tabir edilen 'Disiplin Koğuşları' ve 'Disiplin Ceza ve Tutukevleri' de kaldırılmaktadır. Mevcut sistemdeki disiplin mahkemeleri kaldırılmış, bunların yerine disiplin kurulları teşkil edilmiştir. Daha önce yargı yolu kapalıyken, yeni uygulamayla disiplin cezalarından bazılarına yargı yolu açılmıştır. TSK'da görev yapan sivil memurlar kapsam dışına çıkarılarak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi hale getirilmiştir."
4. YARGI PAKETİ, ÖNÜMÜZDEKİ BAKANLAR KURULU'NDA TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu gündemine gelen 4. Yargı Paketi ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Arınç, "Genelde olumlu görüşler bildirilmekle birlikte, konunun tekrar bazı maddeleri itibariyle ele alınması ve bu maddelerdeki düzenlemelerin kanunlardaki tüm düzenlemelere paralel hale getirilmesi uygun görüldü" diyerek, "Henüz taslak halindedir, daha önce de bir kez Bakanlar Kurulumuzda görüşülmüştü. 8 Kanun'da 20'den fazla maddede değişiklik yapılmaktadır" şeklinde konuştu.
Yapılan değişikliklerin AİHM'de bulunan davalar ve bu davaların nitelikleri ile ilgili gelişmeler üzerine gerçekleştiğini belirten Arınç, "Henüz tasarı haline gelmediğini, önümüzdeki bakanlar kurulunda tekrar görüşüleceğini ifade ederek bu konudaki sözlerimi bitirmek istiyorum" diye konuştu.
KERKÜK'TEKİ SOYDAŞLARIMIZLA İLGİLİ TEHDİT OLURSA, TÜRKİYE GEREKLİ ÇABAYI GÖSTERECEK
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Peşmerge ile Irak ordusu arasında Kerkük çevresinde yaşanan gerginliği ve Kerkük'te yaşayan Türklerin durumunu sorması üzerine şunları söyledi:
"Sadece Kerkük gerginliği değil tabi. Sadece Kerkük derseniz, bir şekilde Türkiye'yi de ilgilendiren bir konu olduğu zannedilebilir. Merkezi hükümet ile Kuzey Irak'taki bölgesel yönetim arasında ihtilaf konuları var. Bu ihtilaflar sonucunda tartışmalar çatışmaya dönüştü. Sanıyorum 10-15 civarında da ölenler oldu. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Irak'ın bütünlüğünü kabul etmiş, Bağdat hükümetiyle ilişkileri olan bir hükümet olarak, bu sorunların kendi içlerinde diplomasi ve barış yoluyla çözülmesinden yanayız. Bu tartışmaların, bu silahlı çatışmaların hiçbir zaman tarafı da olmayacağız.
Ama Kerkük'teki yurttaşlarımızın, soydaşlarımızın güvenliklerini, hayat varlıklarını tehdit eden bir gelişme olursa, Türkiye esasen Irak hükümeti nezdinde de, diğer otonom yönetim nezdinde de gerekli mutlaka çabaları gösteriyor ve gösterecek."
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye sınırına yerleştirilecek olan Patriot füzeleri ile ilgili olarak, "NATO'nun bütünlüğü içerisinde yer alıyoruz ve sadece savunma amaçlı olarak bu füzelerin Türkiye'ye konuşlanmasında ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Arınç, bir gazetecinin, Turgut Özal'ın vücudunda 4 farklı zehir bulunduğu şeklindeki iddiaları sorması üzerine, bu konunun gündeme gelmediğini belirterek, otopsi raporunun şuan itibariyle bilinmesinin mümkün olmadığını belirtti. Öncelikle otopsi raporunun açıklanmasının beklenmesi gerektiğine dikkat çeken Arınç, "Adli Tıp 1. İhtisas Dairesi'nin kendi düşüncesini bildirmesi ve raporu yazması gerekiyor. Bizim de sizin de, mahkemelerin de dikkate alacağı şey, 1. ihtisas kurulunun bu konudaki raporunu veya sonucunu bildikten sonra olabileceğini söyleyebilirim" dedi.
"Bu bir teknik konudur" diyen Arınç, hemen hemen her ölüm olayının ardından otopsi yapıldığını söyleyerek, Özal'ın vefat ettiği günlerde otopsinin yapılmış olması gerektiğine dikkat çekti.
Bülent Arınç, bir gazetecinin YAŞ mağduru 2 bin civarındaki subayın durumu ile ilgili bir soru üzerine ise, yeni hazırlanan taslakta buna ilişkin bir hüküm bulunmadığını söyledi.
"FÜZELERİN YERLEŞTİRİLMESİNİN İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"
Arınç, gazetecilerin Patriot Füzeleri'nin hangi illere yerleştirileceğini ve kaç bataryadan oluşacağını sorması üzerine, konuyla ilgili Başbakan Erdoğan'ın ve Dışişleri Bakanı'nın gerekli açıklamaları yaptığını ve kendisinin de bu açıklamaların dışında bir açıklamasının olmayacağını belirtti. "Biz NATO üyesi bir ülkeyiz. NATO'nun bütünlüğü içerisinde yer alıyoruz ve sadece savunma amaçlı olarak bu füzelerin Türkiye'ye konuşlanmasında ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz" diyen Arınç, Suriye'nin elinde kısa menzilli de olsa balistik füzeler bulunduğunu ve Türkiye'ye karşı kullanılma ihtimali olduğunu kaydetti. Akçakale'ye top mermilerinin düştüğünü ve daha önce de Türk uçağının düşürüldüğünü hatırlatan Arınç, "Bütün bunlara karşı Türkiye kendi savunması açısından NATO anlaşmasının içerisinde altına imza koyduğumuz anlaşmanın bize ve üye ülkelere yüklediği sorumluluklar açısından gerekli tedbirleri almak zorundadır" diye knouştu.
Yarın Türkiye'ye uzman bir ekip geleceğini ve bu ekibin füzelerin nerelere konuşlandırılabileceği konusunda NATO'ya rapor sunacaklarını ifade eden Arınç, "Umarım kısa sürede Türkiye'nin bu savunmasına katkı sağlamak amacıyla, Patriot füzelerinin nereye konuşlanacağı ve ne miktarda olacağı ve kesinlikle bizim de kararar sürecinde olacağımız bir şekilde kabul edilmiş olacak" şeklinde konuştu.
"GAZZE'DE ÇATIŞMANIN BİTİRİLMİŞ OLMASI SEVİNDİRİCİ"
Bülent Arınç, bir soru üzerine Filistin ile İsrail arasındaki çatışmaları ve Gazze'de sağlanan ateşkes ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arınç, "Çatışmanın bitirilmiş olması bizim için de sevindirici" derken, İsrail'in saldırganlığına son vermek açısından ateşkesin son derece öncelikli bir konu olduğuna dikkat çekti. Ateşkeste Türkiye'nin yapıcı bir rol oynadığını ifade eden Arınç, ateşkes ile geçmişte Filistinli balıkçılara tanınan sınır miktarının daha fazla artırılacağı, geçişler konusunda kolaylık sağlanacağı ve diğer idari tedbirlerle İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukada bir miktar daha gevşek olacağı konularının bizzat Halid Meşal tarafından da, İsrail tarafından da teyit edildiğini söyledi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Erdoğan'dan Süpriz Dokunulmazlık Açıklaması
 
AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Saakaşvili İle Görüştü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan'dan Süpriz Dokunulmazlık Açıklaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'li milletvekillerinin güvenlik güçlerine ...
Gürses'in Doktorundan Beklenen Açıklama
Müslüm Gürses’in doktorları, ünlü sanatçının tansiyon, nabız ve kalple ...
Taksim Meydanı'na Geçici Çare
Taksim Meydanı'nı yayalaştırma projesi kapsamındaki çalışmalarda, yoldaki ...
Genelkurmay'dan Patriot Açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırına konuşlandırılacağı iddia edilen ...
 
 
Kırşehir'de Deprem
Kırşehir'in Kaman ilçesinde 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Erdoğan'dan Öğretmenlere Müjde
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerle ...
Muğla Sallanıyor
Muğla'nın Bozburun açıklarında 40 dakika içinde meydana gelen 20 deprem ...
Marmaris'te Deprem
Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
 
Van'da El Bombası Paniği
Van’da kimliği belirsiz kişiler tarafından bir aracın önüne bırakılan el bombası, paniğe neden oldu.
Hozat'ı Sarsan Ölüm
Tunceli’nin Hozat İlçe Emniyet Amiri Çağlar San evinde ölü olarak bulundu.
Milli Savunma Bakanı Yılmaz'dan Füze Açıklaması
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, NATO’dan gelecek Patriot füzelerinin ...
Erdoğan'dan Öğretmenler Gününe özel açıklama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öğretmenlerin gönüllerde müstesna bir yer ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram  Dünyaya Birleşmiş Milletlerden Seslendi

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram Dünyaya Birleşmiş Milletlerden Seslendi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya