Hareket yazılı açıklamasında, “Karaoğlanoğlu’ndaki eski Zeyko Yağ Fabrikası’nın olduğu yerde devam eden ve izni 4 kata kadar olmasına, Girne Belediyesi’nin müdahalelerine ve mahkemenin aldığı ara emrine rağmen 7. kata kadar çıkan Kaya Turistik Tesisleri’ne ait otel inşaatı meselesinin gündem olmaya devam ettiğini” kaydetti.
Hareket, bu davranışı; “hukuk, kural, mahkeme tanımaz tavırlar” olarak niteleyerek, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile inşaat sahibi Kaya Oteller Grubu’nun Direktörü Burhanettin Kaya’nın açıklamalarını anımsattı.
“Karpaz bölgesinde bulunan 2 işletmeye ait bungalovları yıkma kararı alanların, Kaya Turistik Tesisleri’ne ait söz konusu inşaata dokunmamaları ya da dokunamamalarının akıllarda soru işaretleri bıraktığını” ifade eden hareket, kişi veya kuruluşların yasalar önünde “daha eşit” olması gerektiğini kaydetti.
Öte yandan geçen hafta Girne bölgesinde “Emirname Değişikliği” çalışması çerçevesinde Şehir Planlama Dairesi tarafından düzenlenen “danışma” toplantısının halkın tepkisi üzerine ileri bir tarihe ertelenmiş olmasının da, “halka rağmen siyaset” yapılamayacağını gösterdiğini ifade eden Toparlanıyoruz Hareketi, şunları kaydetti:
“Kentine sahip çıkanları kutluyoruz. Bilinmelidir ki; yatırım ve ülke ekonomisine katkı kisvesi altında herhangi bir kişi veya kuruluşa kıyak geçmek, bunun için hukuku yok saymak ya da kitaba uydurmak için kuralları değiştirmeye kalkışmak kamu yararına, hukukun üstünlüğüne aykırıdır ve dolayısıyla kabul edilebilir bir şey değildir.
Hükümet edenleri; kamu yararı için çalışmaya ve görüldüğü gibi, aslında bir skandal olan bahse konu ‘kahverengi bölgeyi mavi bölge’ olarak değiştirme niyetinden bir an önce dönmeye çağırır, konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”