Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   29/36 °C
 
 
    Antalya'da Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden 2 şahsa gözaltı  
 
    Bakan Tunç: Provokatif girişimler ve asılsız iddialarla ilgili soruşturmalar sürüyor  
 
    UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez  
 
    Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde Melek Mosso rüzgarı  
Erdoğan: Bunlar Işıktan Korkuyor
Erdoğan: Bunlar Işıktan Korkuyor
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman'daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 12 Eylül halk oylamasında olduğu gibi bu açılış töreni öncesinde de Batmanlıları sindirmek isteyenlerin olduğunu belirterek ‘Bunlar aslında ışıktan korkuyorlar’ dedi
 
22 Ocak 2011 Cumartesi - 17:45

Recep Tayyip Erdoğan, Batman Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasında 12 Eylül'deki Halk Oylaması'na değindi.
Halk oylamasına Batmanlılar'ın yüzde 95 gibi çok yüksek bir oranda "evet" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Bunun için şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu..
Bütün tehditlere rağmen, bütün korkutmalara rağmen halkın özgür iradesine yönelik baskılara rağmen Batmanlıların sandığa gittiğini ve özgürlüklere, ileri demokrasiye, hukukun üstünlüğüne "evet" dediğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:
"Statükoya, statükoculara, değişimden korkanlara, özgürlükten, demokrasiden korkanlara, Batman en güzel cevabı verdi. İşte bundan dolayı hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Sevgili Batmanlılar, bugün de Batman tarihi günlerinden birini yaşıyor. Bu gün Batman eğitimde, sağlıkta, sosyal hizmetlerde, tarımda ve sanayide tam 69 farklı eserle 69 farklı hizmetle buluşuyor. Ama çok ilginçtir, tıpkı 12 Eylül Halk Oylaması'nda olduğu gibi bu açılış töreni öncesinde Batmanlıları sindirmek, bu açılış töreninden uzak tutmak için o malum odaklar harekete geçti. 'Batmanlı Başbakanı karşılamasın, Batmanlı Başbakanı dinlemesin, Batman bu açılış heyecanını yaşamasın' diye her türlü antidemokratik baskıcı yönteme başvurdular. Bunlar aslında ışıktan korkuyorlar. bunlar aslında aydınlıktan korkuyorlar, bunlar aslında demokrasiden, özgürlükten korkuyorlar. Yıllarca yoksulluğu sömürdüler. Şimdi de çıkıyorlar, buraya yapılan yatırımları, hizmetleri hazmetmediklerini gösteriyorlar. Yoksulluk devam etsin ki, Batman'ı istismar edelim istiyorlar. Bataklık kurumasın ki, bataklıktan rant sağlamaya devam edelim istiyorlar."

8 YILDIR BU OYUNU BOZDUK

Başbakan Erdoğan, vatandaşların, "Batman sizinle gurur duyuyor" sözleri üzerine, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizin bu heyecanınıza, bu coşkunuza, AK kadronun canı fedadır. İşte biz 8 yıldır bu oyunu bozduk. Bozmaya da devam edeceğiz" dedi.
İktidarlarında tahriklere boyun eğmediklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bundan sonra da, Allah'ın izniyle sizlerin de desteğiyle boyun eğemeyeceğiz. Biz hizmet ürettik, eser ürettik, kardeşliğimizi pekiştirdik. Aynı şekilde devam edeceğiz. Her gittiğimiz yerde bir şey söyledik, 'Yaradanı yaradandan ötürü sevmeye' devam edeceğiz. Bugün de Batman'da bu toplu açılış töreni ile dile kolay bir çırpıda 69 eserin açılışını yapıyoruz. Türkiye genelinde olduğu gibi 81 vilayetimizin tek tek her birinde olduğu gibi Batman'da da az önce Milli Eğitim Bakanımızı dinlediniz, eğitime en büyük yatırımı yaptık. Ama Batman'da eğitimde henüz ulaşmamız gereken noktada değiliz. Daha çok yatırım yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz. Batman'da da derslik oralamasını 30 öğrenciye indireceğiz, endişeniz olmasın."

KARINCA GİBİ ÇALIŞIYORUZ

''Biz çare ve çözüm üretiyoruz. Bizim farkımız bu. Siz bizlere bir emanet yüklediniz. Biz işte bu emanetin hakkını vermeye çalışıyoruz.'' diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Üstat Necip Fazıl Kısakürek, ne güzel söylemiş; 'Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım' İşte biz dev gibi bırakmak, karınca gibi durmaksızın yorulmaksızın çalışıyoruz. Aşık Veysel'in de dediği gibi, 'Uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece'. Gideceğiz gündüz gece. Biz şehirlerimizde, Türkiyemizde eserler bırakmak istiyoruz. Asıl önemlisi de biz gönüllerde eserler bırakmak istiyoruz. Zira biz gönüller yapmaya geldik. Biz gönüller kazanmaya geldik. Biz değerli kardeşlerim bu millete efendi olmaya değil, biz sizin hizmetkarınız olmaya geldik. Bizim farkımız bu. Hazreti Mevlana'nın dediği gibi; 'biz dünyaya kırmaya, dökmeye, ayırmaya, kutuplara bölmeye değil, birleştirmeye, buluşturmaya, kırılanı tamir etmeye geldik'. Dikkatinizi çekiyorum; Bizim dilimiz hiç bir zaman ayrıştırmanın dili olmadı. Bizim dilimiz kutuplaştırmamın dili olmadı. Biz Batman'a gelip farklı İstanbul'da farklı konuşmadık. 8 yıldır gönül ve kardeşlik diliyle konuşuyoruz. Kalbimizden ve yüreğimizden size sesleniyoruz. Biz vurmaya değil, biz yapmaya geldik. Sevgili Batmanlılar Yusuf Has Hakim'in güzel bir sözü var. Çok güzel bir söz; 'Düz olmasıydı doğru gitmezdik'. Biz, düzgün olacak doğru gideceğiz. Biz sizlerle gurur duyuyoruz.''

 "İRADEYLE GELDİM" DİYE İSTEDİĞİN GİBİ ASIP KESEMEZSİN

8 yıl önce Batman'a geldiklerinde, o dönem kendilerinden ''olağanüstü hal uygulamasının'' kaldırılması ile ''Çekiç Güç''ün gönderilmesinin istendiğini ve bu iki talebi yerine getirdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Durmadan yeni şeyler üretiyoruz. Özgürlükler önündeki çağ dışı uygulamaları biz kaldırdık. Telaffuz dahi edilmeyen, konuşulmayan, tartışılmayan meseleleri özgürce konuşulabilir, tartışılabilir noktaya taşıdık. Bakın sizlerle samimi olarak bir şeyi dertleşeceğim. Biz devletin televizyonunda Kürtçe yayın yapmaktan korkanlara karşı gelip, devletin bir kanalını 24 saat Kürtçe yayın yapar hale getirdik mi? Bunu bizim iktidarımız yaptı. Gerekli olduğu için yaptık. Vatandaşımın ana dili ile kendine hitap edilsin diye yaptık. Cezaevlerinde rahatlıkla ana dille konuşulmuyordu ama bakın şimdi konuşulabiliyor. Gelirken bir pankart gördüm; üzerinde bir Kürtçe cümle; 'Milli iradeye yasak konulamaz veya milli irade yargılanamaz' diye. Doğru milli irade yargılanamaz ama milli iradeyle gelenler eğer Anayasa'ya uygun hareket etmiyorsa yargılanır. Burayı birbirinden iyi ayırt etmemiz lazım. Milli iradeyle gelen yargılanamaz doğrudur, ancak milli iradeyle gelen Anayasa'ya, yasalara ters hareket ediyorsa o zaman yargılanır. Bunları birbirinden iyi ayırt edeceğiz. Yani 'milli iradeyle geldim' diye istediğin gibi asıp kesemezsin, istediğin gibi Anayasa, yasa, her şeyi çiğneyip geçemezsin.''

KİMİN RANT PEŞİNDE KOŞTUĞUNA DİKKAT EDİN

Başbakan Erdoğan, geçen gün bir milletvekilinin ''PKK da, güvenlik güçleri de silah bıraksın'' dediğini ifade ederek, şunları söyledi:
''Bunu diyen bir milletvekili, bunun mantıklı bir izahı olur mu? Terör örgütü tabii ki silah bırakacak ama silah güvenlik gücünün bir enstrümanıdır, onun tamamlayıcı bir unsurudur. Güvenlik gücü silahıyla dolaşır. Ne için? Mal güvenliğini, can güvenliğini sağlamak için, keyfi olarak değil. Bunu söyleyen de maalesef anamuhalefet partisinin bir milletvekili. Biz doğruya talibiz. Kardeşliğimiz, birliğimiz, bütünlüğümüz için ne gerekiyorsa, hangi adımın atılması gerekiyorsa onları attık ve atmaya devam ediyoruz. Kimin samimi olduğuna, kimin rant peşinde koştuğuna, çıkar peşinde koştuğuna dikkat edin.''

ÇAY OCAĞINDA VATANDAŞIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Erdoğan, daha sonra Onur Çayevi'nde bir süre oturarak, vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Erdoğan'dan, Hayrettin Güneysu adlı vatandaş, 4 yıl önce Kuyubaşı köyünde bir ev yaptırdığını, fakat şimdi evinin hazine arazisinde olduğu gerekçesiyle yıktırılmak istendiğini belirterek, bu konuda yardım istedi.
Abdülmecit Turhan da Diyarbakır'dan Batman'a 2 yıl önce göç ettiğini, okuyan 4 çocuğu için çocuk yardımı alamadığını söyledi.Sorunları dinleyen Başbakan Erdoğan, ilgililere talimat vererek konuların araştırılmasını istedi.

İSLAM YAŞATMAK İÇİN GELMİŞTİR

Anlamı barış olan İslam'ın teröre müsaade etmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Bu İslam dinine büyük saygısızlıktır. Dolayısıyla Müslümanlar hiçbir zaman, ne olursa olsun cana kastedemezler. Eğer kastediyorsa ona bizim Müslüman dememiz mümkün değildir. Bu kadar açık konuşuyorum. Bu din yaşatmak için gelmiştir. Hiç kimse kendi şahsi hırslarını, kendi şahsi düşüncelerini bu dine alet etme hakkına sahip değildir. Hiç kimse İslam ile öldürmeyi yan yana gösterme cüretine sahip olamaz. Şu anda dünyada bazı art niyetli kampanyalarla İslam ve Müslümanlar, terörle, cinayetle özdeş hale getirilmek isteniyor. Bazıları da ne yazık ki, bu kara kampanyaya alet oluyorlar. Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değil.''

FARKLI BİR KALABALIK OLABİLİRDİ

Başbakan Erdoğan, toplu açılışların ardından bir gazetecinin; ''Vatandaşların Başbakanı karşılamaması için tehdit mi var'' sorusu üzerine, 12 Eylülde de halkın üzerinde ciddi baskıların ve tehditlerin olduğunu tespit ettiklerini belirterek, ''Buraya gelinceye kadar da halkın katılmamaları konusunda tehditler, broşür dağıtmalar ve sonra baskılar oldu. Yoğun propagandalar oldu. Ama tüm bu propagandalar ve tehditlere rağmen Batman halkı burada tavrını en güzel şekilde ortaya koydu. Demek ki, bir de bunlar olmazsa daha farklı bir kalabalık olabilirdi'' dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Arena Protestosuna Taraftarlardan Tepki
 
Gençleri ‘Kızılelma’ ile Yetiştirmeliyiz
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Arena Protestosuna Taraftarlardan Tepki
Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışında yaşanan gelişmeler Taksim Meydanı’nda ...
2 Çocuk Yanarak Öldü
Adana’da 2 katlı bir evin birinci katında çıkan yangında 2 çocuk yanarak can verdi
KPSS Tercihleri Pazartesi Başlıyor
Kamu kurum ve kuruluşlarınca geçen yıl tespitleri yapılan ve öğretmenler ...
Türkiye Dünya’nın Film Merkezi Oluyor
Yabancı film yapımcılarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla altı ...
 
 
Köpeğe Çarptı, Karşı Şeride Uçtu: 2 Kişi Öldü
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 270 promil alkollü olduğu iddia edilen sürücü ...
Türk Uçakları Uluslararası Alanda Çok Güvenli
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, geçen yıl ...
Erdoğan: Millete Efendi Değil Hizmetkar Olmaya Geldik
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi ...
Eksik Dozlu Aşı Hayatlarını Kararttı
Çankırı'da eksik dozlu kızamık aşısı yapıldığı iddiasıyla 6 yaşındayken ...
 
 
İkinci Ergenekon Davasında Tahliye
İkinci ''Ergenekon'' davasında, tutuklu sanıklardan Yaşar Oğuz Şahin'in tahliyesine karar verildi.
Hizbullah Operasyonunda 2 Tutuklama
İstanbul'da terör örgütü Hizbullah'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına ...
Erdoğan: Büyük Hedeflerimiz Var
Ardahan'da 27 adet kamu hizmet binasının toplu açılış programında konuşan ...
'Ucube' Tartışmasında Özür
‘Ucube heykel’ tartışmalarının ardından Kültür Bakanı'na yönelik söylediği ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya'da Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden 2 şahsa gözaltı

Antalya'da Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden 2 şahsa gözaltı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya