Yasanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oldukça faydalı olacağını savunan Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve onun temsilcisi Büyükelçi Halil İbrahim Akça’nın tavsiyelerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi’nde görünen o dur ki siyasi bir rekabete dönüştürülmek istenmektedir. Mevcut Ulusal Birlik Partisi hükümeti bu yasanın çıkması için bu hafta adeta bir kriz masası oluşturarak tüm milletvekillerinin tam kadro toplanarak Meclis’e gelmesini sağlarken; Mecliste bulunan muhalefet partileri ise bu tasarıya karşı çıkarak geçmemesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar.
Yasa, çıkmadığı taktirde zor durumda olan Sosyal Sigortalar Kurumu’nun ay sonunda maaş ödeyemeyeceği iddia edilmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki mevcut siyasi partiler arasındaki bu zıtlaşma önümüzdeki günlerde sendikalarında devreye girerek greve gidebilecekleri beklenen bir gelişme.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kritik bir haftada bu krizin mutlaka aşılması gerektiğine inanıyoruz. İnşallah, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çıkarılacak olan bu yasayla ilgili bir orta yol bulunarak kimsenin başı ağrımaz. Yasanın çıkmasıyla mağdur olacağını iddia edenler de yasanın çıkmasını savunanları da ortak bir noktaya getirilecek bir çözüm bulunur.